Op deze pagina vindt u een overzicht van al het nieuws van Waterschap Drents Overijsselse Delta. Wilt u zich aanmelden voor één van onze nieuwsbrieven? Dat kan op de pagina nieuwsbrieven

  • Waterschap Drents Overijsselse Delta presenteert toekomstplannen

    Vanmiddag heeft het algemeen bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) groen licht gegeven om het waterbeheerprogramma voor de jaren 2022-2027 open te stellen voor reacties voor iedereen die wil reageren. De plannen zijn vanaf 17 mei tot en met 25 juni online in te zien via officielebekendmakingen.nl. In deze periode is reageren op de plannen mogelijk.

  • Nieuwe vispassage voor gemaal Roggebot bij Kampen

    Het gemaal Roggebot bij Kampen heeft een nieuwe vispassage. De vispassage verbindt regionaal water (uit het Uitwateringskanaal/Middenwetering) met rijkswater (uit het Vossemeer) en kwam tot stand door samenwerking tussen Rijkswaterstaat en Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta).

    Bestuurders Hans Pereboom (WDODelta) en Marije Bosscher (Rijkswaterstaat) onderstrepen de samenwerking voor de aanleg van de vispassage naast gemaal Roggebot in Kampen.
  • ‘Haarvaten op Peil’ van start om droogte in Overijssel te bestrijden

    Waterschappen Drents Overijsselse Delta en Vechtstromen en de provincie Overijssel starten samen met landgoederen en beheerders van natuurgebieden met het `uitvoeringsprogramma haarvaten op peil’ (HOP).

  • Samenwerking hard nodig voor klimaatbestendige dijken

    Hoe kunnen bij dijkversterkingen waterveiligheid en natuur(ontwikkeling) hand in hand gaan en van elkaar profiteren?

    Dronefoto dijkversterking Zwolle-Olst
  • Klimaatsubsidie waterschap voor Overijssel nu al op

    Het Overijsselse budget van 197.000 euro voor het stimuleren van acties om eigen huis, tuin en  leefomgeving ‘klimaat-proof’ in te richten is na vier maanden al op.

  • Officiële aftrap Programma Duurzame Bollenteelt Drenthe

    Op vrijdag 1 april 2022 vond in het gemeentehuis van Westerveld de officiële aftrap van het Programma Duurzame Bollenteelt Drenthe plaats.

    Foto met bestuurders onderteken Programma Duurzame Bollenteelt Drenthe
  • Waterschap zet controle ‘gele percelen’ voort

    Het waterschap zet na het succes van vorig jaar de controle op de ‘gele percelen’ voort. Daarin zit de werkzame stof glyfosaat. Na bespuiting kleuren deze percelen geel of oranje.

  • Damwanden drukken tegen hinder voor omgeving

    Om te onderzoeken of de bodem bij de dijkversterking Stadsdijken Zwolle zich leent voor het drukken van damwanden in plaats van trillen, heeft Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) een zogeheten ‘drukproef’ uitgevoerd.

  • Duurzaamheid wordt dé standaard binnen het waterschap

    Het algemeen bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) heeft ingestemd met de aangescherpte aanpak van duurzaam werken. De ambities daarvoor zijn eerder al vastgelegd in de Watervisie en het Waterbeheerprogramma.

    Luchtfoto zonnepanelen rioolwaterzuivering Dalfsen
  • Waterschap start eerder met voorjaarsinspectie dijken

    Vanaf maandag 21 maart controleren dijkinspecteurs of de dijken goed de winter zijn doorgekomen en waar herstelwerkzaamheden nodig zijn. Er is extra aandacht voor mogelijke schade vanwege het hoogwater eerder dit jaar.

  • Duurzame slibgisting rioolwaterzuivering Echten stap dichterbij

    Op de rioolwaterzuivering in Echten gaan we groen gas produceren uit rioolwater. Een combinatie van de aannemers Van Hattum en Blankevoort en EQUANS gaat de nieuwe installatie voor het vergisten van rioolslib ontwerpen en bouwen.

  • Dalfsen en WDODelta werken gezamenlijk aan duurzaam afvalwatersysteem

    De rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) van Dalfsen wordt al enige jaren te zwaar belast met de afvoer van afvalwater en regenwater. Door waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) en de gemeente Dalfsen is onderzocht met welke maatregelen knelpunten opgelost kunnen worden.

    Ondertekening optimalisatie afvalwatersyteem WDODelta gemeente Dalfsen
  • Gemaal Giethoorn klaar voor de toekomst

    Gemaal Giethoorn is gerenoveerd en voldoet weer aan de eisen van deze tijd. Het gemaal is onderdeel van de laatste fase van het gebiedsplan ‘Water op maat voor landbouw en natuur in de polders rond Scheerwolde’ in de gemeente Steenwijkerland.

    Foto van gemaal Giethoorn, genomen van de oever.
  • Bijna 7.000 kilo gewasbeschermingsmiddelen opgehaald met agrarische ‘Bezemactie’ in Overijssel

    Ruim 160 agrarische ondernemers hebben in totaal bijna 7.000 kilo gewasbeschermingsmiddelen afgevoerd tijdens de actie 'Bezem door de middelenkast' in Overijssel. Dankzij de actie konden agrariërs uit Overijssel kosteloos en anoniem hun verouderde gewasbeschermingsmiddelen inleveren.

  • Hoogwater Vecht neemt af

    De hoge waterstanden op de Vecht dalen. Deze daling zet de komende dagen verder door.

  • Vrijwillige dijkwacht in actie langs de Vecht

    anaf donderdagochtend 24 tot en met vrijdagavond 25 februari zet Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) vrijwillige dijkwachters in om de dijken langs de Vecht intensiever te inspecteren.

  • Vecht stijgt nog enkele centimeters

    De verdere stijging van de Vecht zal de komende dagen slechts centimeterwerk zijn. Het waterpeil staat momenteel ongeveer 1,20 meter hoger dan normaal in de winter.

  • Dijkinspectie langs de Vecht

    Het water in de Overijsselse Vecht staat hoog door de vele neerslag van de afgelopen dagen. Het waterpeil staat ongeveer 1,20 meter hoger dan normaal in de winter.

  • Waterschap werkt volle bak door regen en storm

    Door de regen en de opeenvolgende stormen is Waterschap Drents Overijsselse Delta al dagen in touw met het vasthouden, verdelen en afvoeren van water om wateroverlast zoveel mogelijk te voorkomen.

  • Telefonische bereikbaarheid tijdens storm

    Door de storm komen er momenteel veel meldingen bij ons waterschap binnen. Wij vragen u aan de lijn te blijven wanneer u telefonisch een calamiteit wilt melden. Wij doen er alles aan om u zo snel mogelijk te woord te staan. Heeft uw melding geen spoed? Meld dit dan bij voorkeur via onze website, of neem op een later moment contact met ons op.