Op deze pagina vindt u een overzicht van al het nieuws van Waterschap Drents Overijsselse Delta. Wilt u zich aanmelden voor één van onze nieuwsbrieven? Dat kan op de pagina nieuwsbrieven

  • Cees Zoon geïnstalleerd als nieuwe bestuurder van Waterschap Drents Overijsselse Delta

    Dinsdag 28 juni installeerde dijkgraaf Dirk-Siert Schoonman de heer Cees Zoon als nieuw lid van ons algemeen bestuur.

  • Proef met rad voor energie uit water bij stuw Oldenhave stopt

    De proef met een waterrad waarmee energie werd gewonnen uit het verval van water in de  Ruiner Aa bij stuw Oldenhave (gemeente De Wolden) is afgerond.

  • Wielrennende waterschappers fietsen 375 km over NAP-nulmeterlijn

    Op maandag 20 juni fietsen meer dan 1200 wielrenners de ClimateClassic: een fietstocht van Breda naar Groningen om aandacht te vragen voor de gevolgen en het voorkómen van klimaatverandering.

    zwolle-scheller-en-oldeneler-buitenwaarden-RVR-Zwolle-2016
  • Werken om wateroverlast en droogte tegen te gaan in IJsselmuiden

    We willen allemaal droge voeten, droge kelders en een goede wateraan- en afvoer voor optimaal watergebruik. Om dit in IJsselmuiden zo te houden, bundelen Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) en de gemeente Kampen hun krachten.

    Start samenwerking gemeente Kampen en waterschap watersysteem  De Beek  en IJsselmuiden
  • Stenendijk afgesloten voor verkeer

    Van vrijdag 1 juli tot en met december 2022 is de Stenendijk in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. In deze periode wordt de dijkversterking van de Stenendijk en het tweede deel van de restauratie van de stenen muur uitgevoerd.

  • Sloten en oevers maaien voor goede aan- en afvoer van water

    Om te voorkomen dat sloten, kanalen en waterbergingen dichtgroeien, is Waterschap Drents Overijsselse Delta gestart met het maaien van waterbodems en oevers.

  • Waterschap gaf minder uit, maar voorziet prijsstijgingen en schaarste voor volgend jaar

    Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) gaf vorig jaar 8,7 miljoen euro minder uit dan van te voren was begroot. Dat laat de jaarrekening 2021 zien.

  • Overeenkomst verwerking afvalwater RWZI Echten getekend

    Het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) en Noblesse Proteins B.V. hebben een overeenkomst gesloten over de verwerking van afvalwater op RWZI Echten. Hiervoor zijn er in het transportstelsel aanpassingen gedaan zodat het afvalwater naar de zuivering verpompt kan worden.

  • Inloopbijeenkomsten over dijkversterking langs de Vecht

    Waterschap Drents Overijsselse Delta nodigt inwoners en andere belangstellenden uit voor inloopbijeenkomsten over het project Veilige Vecht. Op dinsdag 28 juni bent u welkom bij zalencentrum de Overkant in Dalfsen en donderdag 30 juni in wijkcentrum de Weijenbelt in Berkum.

  • Nieuw gemaal Leenders in Wanneperveen open tijdens Dag van de Bouw

    Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 18 juni zetten Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) en aannemer Dubbink, tussen 10.00 en 14.00 uur, de hekken van bouwplaats gemaal Leenders aan de Zomerdijk 4a in Wanneperveen (gemeente Meppel) open.

  • Inloopbijeenkomst dijkversterking Stenendijk Hasselt

    Waterschap Drents Overijsselse Delta en Dijkzone Alliantie Stenendijk (DAS) houden woensdag 15 juni een inloopbijeenkomst over het versterken van de Stenendijk in Hasselt.

  • Dode vissen door hevige neerslag in Deventer

    Na diverse meldingen van omwonenden begin deze week hebben medewerkers van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) uit enkele vijvers in Deventer dode vissen verwijderd.

    Regendruppel vallen op water
  • ‘Grijze Silo’ draagt bij aan klimaat-proof Deventer

    De karakteristieke ‘Grijze silo’ in het Havenkwartier van Deventer heeft een groen dak gekregen. Hiermee dragen de bewoners bij aan het klimaat-proof maken van de omgeving. Groene daken bufferen regenwater en houden het onderliggende vertrek koel (dakisolatie). Ook zorgen ze voor meer biodiversiteit. De ‘Grijze Silo’ stamt uit 1961 en deed voorheen dienst als opslag voor veevoeder en graan. Vanaf 2015 is de Grijze silo getransformeerd van een vervallen blikvanger tot een modern en duurzaam stadsicoon.

  • Droogte neemt toe, meer vraag naar water

    Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) ziet het neerslagtekort al vroeg in het seizoen toenemen. Hierdoor dalen de grondwaterstanden. Het waterschap voert water aan uit de IJssel, de Vecht en het IJsselmeer en heeft de waterpeilen op maximaal gezet.

    Droogte neemt toe, meer vraag naar water
  • Schop in de grond voor nieuwbouw ‘droge voeten-gemaal’ Leenders

    We zijn gestart met de nieuwbouw van gemaal Leenders aan de Zomerdijk (N375) in Wanneperveen. Het huidige gemaal heeft onvoldoende capaciteit om in de toekomst het gewenste waterpeil te leveren en wordt daarom vervangen door een nieuw gemaal.

  • Waterschap maait in vakken voor sterke dijken en biodiversiteit

    Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is begonnen met het maaien van de dijken. Dat gebeurt in vakken, zodat gedurende het groeiseizoen altijd bloemen en kruiden aanwezig zijn voor bijen en andere insecten op en rond de dijken. Op deze manier combineert WDODelta het onderhoud voor sterke dijken met een bijdrage aan het herstel van de biodiversiteit.

  • Kloppend hart van nieuw visvriendelijk gemaal geplaatst

    In het nieuwe gemaal Leenders aan de Zomerdijk (N375) in Wanneperveen zijn drie grote pompen met succes geplaatst. De pompen zijn visvriendelijk en hebben gezamenlijk een capaciteit van 165.000 liter per minuut.

  • Gebiedsontwikkeling Vledders en Leijerhooilanden afgerond

    In het gebied Vledders en Leijerhooilanden in de gemeente Staphorst, is afgelopen jaar hard gewerkt aan de ontwikkeling van een prachtig natuurgebied. Hiervoor is het gebied grotendeels heringericht.

  • Rioolwaterzuiveringen blijven bij de tijd door vaste samenwerking tot 2030

    Wij hebben een raamovereenkomst gesloten met vijf partijen die voor een langere periode werkzaamheden uitvoeren aan de 16 rioolwaterzuiveringsinstallaties van het waterschap. Het is voor het eerst dat wij een overeenkomst sluiten voor een dergelijke lange periode: tot 2030.

    Foto van alle mensen die betrokken zijn bij deze samenwerking
  • Waterschap Drents Overijsselse Delta presenteert toekomstplannen

    Vanmiddag heeft het algemeen bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) groen licht gegeven om het waterbeheerprogramma voor de jaren 2022-2027 open te stellen voor reacties voor iedereen die wil reageren. De plannen zijn vanaf 17 mei tot en met 25 juni online in te zien via officielebekendmakingen.nl. In deze periode is reageren op de plannen mogelijk.