Vacatures

Adviseur/Rioleur

Aantal uren per week
36
Locatie dienstverband
Zwolle
Solliciteren voor
24 februari 2020
Bedrijfsinformatie
De afdeling Onderzoek en advies is het kenniscentrum van waterschap Drents Overijsselse Delta op het gebied van Waterveiligheid, Waterketen, Watersysteem, Energie en Duurzaamheid. De medewerkers van de afdeling doen onderzoek en adviseren. Wij stimuleren het leren in de organisatie en de organisatie stimuleert ons scherp en vakkundig te zijn.

De vakgroep Waterketen van afdeling Onderzoek en advies bestaat uit een deskundig en gedreven team van 6 personen. We werken samen met adviseurs, specialisten, accountmanagers, regiobeheerders, gemeenten en andere overheden en kennisinstellingen. Binnen onze organisatie werken we nauw samen met andere kennisdragers op andere afdelingen die zich meer op de beheer-,  beleids- en strategische taken richten. Ter versterking van de vakgroep Waterketen vragen wij een Adviseur / Rioleur.
Functieomschrijving
In deze functie focus je vooral op samenwerking binnen het vakgebied riolering. Met als doel om de samenhang van riolering ten opzichte van zuivering en oppervlaktewaterkwaliteit continu te onderzoeken en te optimaliseren. Hierbij werk je veel samen met collega’s binnen het waterschap, adviesbureaus, maar vooral ook met collega rioleurs van gemeenten.

Je voert verbeterstudies uit, waarbij je collega’s, gemeenten en adviesbureaus bij betrekt om tot advies en concrete acties te komen. Hierbij is  data analyse vanuit metingen en monitoren een belangrijk onderdeel. Onbekend terrein ten aanzien van het vakgebied ontdek je graag en je weet deze zoektocht om te zetten naar (innovatieve) projecten. Ook neem je deel aan samenwerkingsverbanden met gemeenten zoals Rivus en Fluvius waarbij kosten verlagen, kwaliteit verbeteren en kwetsbaarheid verminderen de motor is om samen te werken met gemeenten. Je signaleert en anticipeert op ontwikkelingen, innovaties en technologieën die de waterketen raken. Je initieert, begeleidt en voert onderzoek- en optimalisatie studies uit. Je draagt bij aan onze ambities en de visie van de afvalwaterketen door het ontwikkelen, delen, toepassen en evalueren van kennis.

De doelstellingen die we met onze 16 zuiveringen, gemalen en de gemeentelijke riolering nastreven gaan verder dan alleen schoon oppervlaktewater. Energie, grondstoffen en een efficiënte bedrijfsvoering komen steeds meer onder de aandacht en hier betekenis aan geven is voor jou een uitdaging.

Ons team heeft contacten met andere waterschappen en landelijke organisaties zoals; universiteiten, Stowa en ministeries. Ook zijn wij betrokken bij diverse landelijke onderzoekstrajecten zoals Edna en het terugwinnen van grondstoffen. We hebben kwaliteit hoog in het vaandel, investeren in kennisontwikkeling en nemen actief deel aan landelijke kennisplatforms.
Arbeidsvoorwaarden
Een uitdagende en veelzijdige functie in een plezierige en informele werkomgeving.
Bij WDOD sta je zelf aan het roer van jouw loopbaanontwikkeling. Persoonlijk leiderschap en groei is hier belangrijk en we bieden dan ook volop groei- en opleidingsmogelijkheden. Hiervoor krijg je een persoonlijk basisbudget (PBB).

Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week maximaal € 4.455,- per maand. Dit is exclusief een individueel keuzebudget van 20%. Een modern pakket arbeidsvoorwaarden conform cao waterschappen.
De pensioenvoorzieningen zijn verzekerd bij het ABP. Je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan onze collectieve ziektekostenverzekering en we bieden een goede reiskostenvergoeding.
Functie eisen
  • Je beschikt over een relevante afgeronde hbo of academische opleiding met betrekking tot het vakgebied, bijvoorbeeld Civiele Techniek.
  • Het hebben van de Basisopleiding Riolering van Stichting Wateropleidingen is een pré.
  • Je hebt een aantal jaren ervaring binnen het vakgebied riolering.
  • Je bent in staat om invulling te geven aan verdere ontwikkeling binnen het vakgebied (afval)waterketen in samenhang met andere relevante vakgebieden.
  • Je bent een enthousiaste, proactieve, resultaatgerichte en bevlogen adviseur.
  • Je kunt goed overtuigen en onderhandelen en bent prettig in de omgang, hebt verantwoordelijkheidsgevoel, bent klantgericht, gericht op samenwerking en het behalen van (gezamenlijk) resultaat binnen en buiten het team, je beschikt verder nog over de competenties: analytisch, innovatief en oordeelsvorming.
  • Je bent bereid om incidenteel buiten kantooruren inzet te leveren tijdens een calamiteit.
  • Je beheerst tenminste de Nederlandse taal en beschikt over goede communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk. Beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk, is een pré.
Contact informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Auke de Ridder via het e-mailadres aukederidder@wdodelta.nl of telefoonnummer 088 233 16 18 (afdelingshoofd Onderzoek en Advies). Is dit de functie waar jij naar op zoek bent? Reageer dan vóór 24 februari 2020 via de link op onze website http://www.wdodelta.nl/vacatures ‘direct solliciteren op deze functie’.
Het ondergaan van een assessment of psychologische test kan onderdeel zijn van de procedure.

Wij kiezen voor gelijke kansen voor iedereen. Bij gelijke geschiktheid geven wij de voorkeur aan hen die in ons arbeidsproces ondervertegenwoordigd zijn.