Drie vragen aan adviseur inhuur Sanne: “Ik wil verbinden, verwonderen en vieren in mijn werk”

Aangepast:

Als waterschap zorgen we voor voldoende (schoon) water en droge voeten voor iedereen die in ons gebied woont, werkt en leeft. De collega's van HRM zijn daarvoor onmisbaar. Zij zorgen ervoor dat we de juiste en genoeg mensen hebben om onze taken uit te voeren en de uitdagingen waar we voor staan op te lossen. Sanne is binnen het team HRM adviseur inhuur. Drie vragen aan Sanne over haar werk. 

Wat doe je als adviseur inhuur?

Adviseur inhuur Sanne

“Naast permanente functies hebben we ook tijdelijke vacatures en opdrachten, of permanente functies die we niet goed ingevuld krijgen. Als adviseur inhuur ben ik het aanspreekpunt voor afdelingen als ze een tijdelijke functie hebben. Ik verbind onze tijdelijke vacatures en opdrachten met het aanbod van ZZP’ers of professionals in dienst van bureaus. Als we een permanente functie hebben die we niet goed ingevuld krijgen, ga ik met mijn collega’s om tafel die de werving en selectie doen. Dan kijk ik of we die functie kunnen invullen met het aanbod van onze externe partners.”

“Om dat goed te doen hebben we de inhuurdesk opgezet: een centrale plek waar alle inhuurvragen vanuit de organisatie binnenkomen. Doordat we nu goed overzicht hebben van alle inhuurvragen, kunnen we waardevolle professionals beter aan onze organisatie binden. Om tijdelijke vacatures en opdrachten goed in te vullen werken we samen met diverse partners. Ook wij merken dat de arbeidsmarkt krap is, zeker voor de professionals die wij zoeken. Door met meerdere partners samen te werken vergroot je de vijver waar je uit kunt vissen.” 

Wat maakt jouw werk zo leuk?

“Iedere dag is anders. De ene ochtend onderhandel ik met een leverancier over tarieven en de volgende dag zit ik met een collega om tafel om een profielschets te maken voor een tijdelijke vacature of opdracht op zijn of haar afdeling. En ik heb met veel verschillende mensen contact, niet alleen extern, maar zeker ook intern. Voor mij zijn drie v's heel belangrijk in mijn werk: verbinden, verwonderen en vieren. Dat kan ik in mijn functie volop.”

Wat zijn jouw ambities als adviseur inhuur?

“De inhuurdesk bestaat nog niet zo lang. We hebben al veel beter zicht op de inhuurvragen in de organisatie dan toen we begonnen, maar ik wil het proces nóg verder verbeteren: een goed inhuurbeleid voor de hele organisatie, zodat de organisatievraagstukken bij elkaar komen. Mijn droom is dat de inhuurdesk niet alleen gaat over het inhuren van mensen, maar dat collega's ook bij de inhuurdesk terecht kunnen als ze een externe dienst willen inkopen. Dat we de hele ‘externe schil’ op één plek in de organisatie coördineren.”
 

Ook aan de slag bij ons waterschap?

Klinkt goed toch, die baan van Sanne? Nieuwsgierig of werken bij ons waterschap ook iets voor jou is? Zoals je leest hebben we vaste functies, maar ook hele mooie tijdelijke opdrachten en vacatures.

Meer weten