De weersomstandigheden worden voor onze ogen extremer. Zomers is het vaker langer droog en warm. Tegelijkertijd zien we dat de hoosbuien heftiger worden. Dit veranderde weer brengt veel uitdagingen met zich mee. We moeten onze leefomgeving aanpassen om daar goed mee om te gaan. Daar kunt u aan bijdragen.

Hoe houden we meer water vast voor droge periodes en hoe zorgen we dat er bij hevige regenval het water direct in de grond kan zakken? Het waterschap kijkt samen met provincies en gemeenten naar oplossingen waarmee we water langer kunnen vasthouden of juist afvoeren. Maar wij kunnen dat niet alleen. Ook u kunt maatregelen nemen als inwoner, school, vereniging of bedrijf, heel graag zelfs! U kunt dan in aanmerking komen voor de subsidie Klimaat Actief! Op deze pagina vindt u voorbeelden van aanpassingen die u gemakkelijk zelf in uw tuin of omgeving kunt doen.

Wat u kunt doen

Hieronder een aantal voorbeelden van projecten uit de afgelopen jaren:

Overijssel

Vanaf 1 januari was er voor Overijssel € 45.183 beschikbaar, dat budget is helaas op. Diverse gemeenten bieden een eigen subsidie aan waar u gebruik van kunt maken.

Gemeenten met een eigen subsidieregeling

In Overijssel bieden vijf gemeenten een eigen regeling aan: 

Subsidie van de provincie

Vragen? Opmerkingen? Ideeën? Kom maar op!

Wilt u met ons samenwerken aan duurzaamheid? Uw kennis en ideeën zijn meer dan welkom. Schroom niet: contact.