Gemalen en stuwen houden het water in een gebied op peil: niet te veel, niet te weinig. Wij beheren 363 gemalen en 1.972 stuwen. 60 daarvan zijn nu aan onderhoud of vervanging toe.

Waar?

Het gaat om een gebied van Assen tot en met Deventer en van Kampen tot en met Hoogeveen. Op onderstaande kaart ziet u precies waar we aan de gemalen en stuwen (gaan) werken. Klik op een gekleurd rondje om meer te weten over ons werk op die plek.

Digitale kaart van de 60 gemalen en stuwen

Legenda:

Oranje Planning 2022
Paars In ontwerp/uitvoering
Groen Geheel gerenoveerd

Wat doen we?

De 60 gemalen en stuwen zijn verouderd. Inmiddels zijn de regels voor veiligheid en waterbeheer strenger geworden. Daarom moeten we ze vernieuwen.

Wanneer?

Het project is al begonnen en moet uiterlijk 2023 afgerond zijn. Op de kaart hierboven kunt u zien wanneer we precies met welk gemaal of stuw aan de slag gaan.

Volg dit project op uw telefoon of tablet: download de gratis app Waterwerk (Android | iOS ). In de app kunt u ook vragen stellen en uw mening geven.

Met wie?

Aan dit project werken we samen met 4 verschillende aannemers, die elk 15 gemalen of stuwen voor hun rekening nemen: 

Gemaal Leenders krijg steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

 

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met projectmanager Erik Wiggers: 088-2331200 of erikwiggers@wdodelta.nl

Gemaal Slangenweg bij Genemuiden is gerenoveerd en klaar voor de toekomst! 

Heeft u gevonden wat u zocht?