Open Dag sluiswachterswoning Vechterweerd op 15 juni a.s.

Gepubliceerd op 6 juni 2019

Ontdek, beleef en geniet van de Vecht op zaterdag 15 juni! Het waterschap houdt, samen met de Noabers van Vechterweerd, een open dag bij de woning. Van 10.00 tot 16.00 uur kan iedereen meer leren over de Vecht, de bijzondere natuur, de betrokken mensen en hun werk, het verhaal van het water, de historie en het vele moois dat het gebied voortbrengt.

Activiteiten voor jong en oud

Tijdens deze dag worden er tal van leerzame en verrassende activiteiten georganiseerd bij de sluiswachterswoning. Wil jij met de watertafel meer leren over het klimaat in een stad? Of een virtuele helikoptervlucht maken? Rondom de woning staan tijdens de open dag diverse standjes met informatie opgesteld over de planten en dieren in het gebied, de aankomende dijkversterking, verhalen van de Noabers en is een reizend museum van het waterschap aanwezig.

Tijd: 10:00 uur tot 16:00 uur.
Adres: De Broekhuizen 3, 7722 PC Dalfsen
Tip! Kom met de fiets

Huis aan de sluis

Deze woning wordt beschikbaar gesteld voor participanten en is op bepaalde dagen vrij te bezoeken. Het waterschap kan hier vergaderingen, bijeenkomsten en recepties houden. De komende jaren kunnen inwoners en belangstellenden ook in dit 'huis aan de sluis' terecht voor vragen rondom dijkversterkingen voor de Vecht. Voor andere organisaties en participanten biedt de woning volop mogelijkheden voor het geven van voorlichting, educatie en exposities over de Overijsselse Vecht en het startpunt voor excursies.

Locatie en parkeren

Kom je ook op zaterdag? Kom vooral op de fiets. Het aantal parkeerplekken bij de woning zelf is beperkt. U kunt parkeren aan De Broekhuizen op de aangegeven parkeergelegenheid. Dit is bij de afslag van de brug die naar de sluiswachterswoning gaat. Deze parkeergelegenheid zal duidelijk worden aangegeven. Vanaf daar is het 1 minuut wandelen naar de woning. Fietsen kunnen bij de woning geplaatst worden.