Aanbesteding van start

WDODelta is gestart met de Europese aanbesteding van het project Stadsdijken Zwolle. De voorbereiding én de uitvoering van het project zet het waterschap tegelijk ‘op de markt’. Marktpartijen kunnen zich aanmelden om deel te nemen aan deze innovatieve aanbesteding.

Hoe verloopt het proces?

We nodigen vanaf april verschillende partijen uit om zich in te schrijven voor de aanbesteding. Hierna kijken we of ze voldoen aan bepaalde selectiecriteria. Vervolgens zijn er twee rondes waarin de overgebleven partijen met een plan komen. In de eerste ronde is dit een visiedocument. Na deze ronde blijven drie partijen over. Zij maken een plan van aanpak, financieel plan en een test voor mensen die namens de organisaties aan het project gaan werken. Hierna kiezen we de beste partij. Een goede aanbesteding moet zorgvuldig verlopen en duurt meerdere maanden. We verwachten begin 2019 een marktpartij te kiezen.

Meedoen met de aanbesteding?

Heeft uw organisatie interesse om deel te nemen aan de aanbestedingsprocedure? Op de officiële Negometrix-pagina staat alle informatie over het project, de selectie eisen, het aanbestedingsproces en de mogelijkheid om in te schrijven.

Media

19-04-2018: waterschap laat aannemer meebeslissen over Zwolse stadsdijken
18-04-2018: droomcontract: 14 procent marge op stadsdijk Zwolle