Op deze pagina vindt u een overzicht van al het nieuws van Waterschap Drents Overijsselse Delta. Wilt u zich aanmelden voor één van onze nieuwsbrieven? Dat kan op de pagina nieuwsbrieven

 • Nikki Bakker nieuwe jeugdbestuurder Waterschap Drents Overijsselse Delta

  Nikki Bakker (15) uit Staphorst is de nieuwe jeugdbestuurder van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Op dinsdag 13 december werd zij tijdens de vergadering van het algemeen bestuur officieel geïnstalleerd door dijkgraaf Dirk-Siert Schoonman.

 • Waterschapsbelasting Drents Overijsselse Delta stijgt gemiddeld met 18 euro per gezin

  Gezinnen met een eigen huis in het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) betalen volgend jaar gemiddeld 18 euro per jaar meer. Een alleenstaande huurder gaat ongeveer 12 euro per jaar meer betalen.

 • Gemaal Leenders laat licht schijnen

  De nieuwbouw van gemaal Leenders aan de Zomerdijk (N375) in Wanneperveen is klaar. Met dit beeldbepalende gemaal kan Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) beter anticiperen op extremen in het weer, zoals flinke plensbuien of juist langdurige droge periodes. Na zonsondergang schijnt er gekleurd led-licht vanuit het gemaal naar buiten. Twee verschillende lichtkleuren maken duidelijk of de pompen van het gemaal op dat moment draaien.

 • Karakteristieke lindes blijven behouden voor Holtenbroek

  Drie volwassen lindes langs de Klooienberglaan in Zwolle hebben een nieuw thuis. Door de aankomende dijkversterking konden de bomen niet blijven staan op hun huidige locatie. Waterschap Drents Overijsselse Delta verplantte met een hoge kraan de bomen naar hun nieuwe plek, zo’n 250 meter verderop.

 • Groen licht voor klimaatbuffer Ootmaanlanden-Koningsschut

  Het project klimaatbuffer Ootmaanlanden - Koningsschut kan van start. Deze week zetten de betrokken bestuurders hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst en een planschadeovereenkomst.

 • Vitale “Spoorduiker” in de waterafvoer van Assendorp gerealiseerd

  De wijk Assendorp krijgt de komende weken een belangrijk “waterventiel” onder het spoor door, naar Zwolle Zuid.  Een aanmerkelijke verlichting voor Assendorp. Assendorp is kwetsbaar voor wateroverlast vanwege te veel verstening en gebrek aan eigen oppervlaktewater om overtollig regenwater op te vangen.

 • In vogelvlucht schoonmaak van sloten controleren

  Scherpere beelden en minder afhankelijk van het weer. Dat zijn de voordelen die het gebruik van luchtfoto’s in plaats van satellietbeelden hebben voor de controle op het schoonmaken van sloten. Althans, dat gaat Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) onderzoeken.

 • Dijkversterking Stenendijk Hasselt duurt langer dan verwacht

  In Hasselt werken we samen met bouwcombinatie Dijkzone Alliantie Stenendijk aan het versterken van de monumentale Stenendijk. De bouwcombinatie startte in juli met de uitvoering, maar haalt de geplande opleverdatum van eind december niet.

 • Barsbekerbinnenpolder moet ideaal verblijf worden voor weidevogels

  De Barsbekerbinnenpolder moet een nog beter thuis worden voor weidevogels. Dat kan door in het voorjaar de bodem natter te maken. Natuurmonumenten gaat daar samen met het Waterschap Drents Overijsselse Delta en Melkveebedrijf Weidevol werk van maken.

 • Groen licht voor duurzame en innovatieve slibverwerking rioolwaterzuivering Echten

  De duurzame en innovatieve herbouw en uitbreiding van de installatie voor het verwerken van rioolslib op de rioolwaterzuivering in Echten is een feit. Waterschap Drents Overijsselse Delta gaat groen gas produceren, warmte uit gezuiverd afvalwater hergebruiken en in een later stadium CO2 afvangen dat bij de productie van groen gas vrijkomt.

 • André Hammer beëdigd als bestuurder

  Dijkgraaf Dirk-Siert Schoonman heeft André Hammer beëdigd als lid van het algemeen bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta. Hij volgt Breun Breunissen op als lid van de fractie Bedrijven. Breunissen verliet onlangs het waterschapsbestuur, omdat hij wethouder is geworden van de gemeente Raalte.

 • Waterschap zet volgende stap in samenwerking met aannemers voor renovatie van gemalen en stuwen

  Waterschap Drents Overijsselse Delta renoveert ook de komende jaren weer tientallen gemalen en stuwen. Op maandag 31 oktober werd de vierjarige overeenkomst voor het renovatieprogramma gemalen en stuwen ondertekend door aannemers Dubbink B.V., Van Heteren Weg- en Waterbouw en Pannekoek B.V.

 • Sluizen rondom Zwolle trekken winterjas aan

  Op donderdag 27 oktober plaatsen we schotbalken in twee sluizen rondom Zwolle. Dit gebeurt ieder jaar om deze sluizen voor de komende winterperiode extra bescherming te geven. Begin april, aan het einde van het stormseizoen, worden de schotbalken weer verwijderd.

 • Winterstop voor schapen op dijken

  Het beweidingsseizoen voor vee op dijken in ons werkgebied is afgelopen. Het zogeheten stormseizoen is begonnen en dijken zijn van groot belang voor de waterveiligheid. Vee, vooral schapen, mogen tot het voorjaar niet meer op dijken grazen. Zo blijft de grasmat beschermd.

 • Bestuurder Breunissen vertrokken bij Waterschap Drents Overijsselse Delta

  Breun Breunissen, dagelijks bestuurslid van Waterschap Drents Overijsselse Delta, is donderdagavond 6 oktober geïnstalleerd als nieuwe wethouder van de gemeente Raalte. Hiermee is zijn lidmaatschap als bestuurder van het waterschap ten einde gekomen.

 • Werkzaamheden Gelderse Sluis en Reevedijk nu echt van start 

  Met het dichtzetten van twee sluisdeuren van de Gelderse Sluis bij Noordeinde is woensdagmiddag 5 oktober de start gemarkeerd van de werkzaamheden aan de sluis en de Reevedijk.

 • Pak je kans! Nog 80.000 euro Klimaat Actief subsidie beschikbaar in Drenthe

  Groene daken, regentonnen en afgekoppelde regenpijpen: steeds meer inwoners in Drenthe vergroenen hun woonomgeving. Al een aantal jaren verstrekt Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) subsidie aan inwoners die zogeheten klimaat adaptieve maatregelen nemen in hun woonomgeving.

 • Groen licht voor twee extra windturbines op Zuiderzeehaven Kampen

  De gemeenteraad van Kampen heeft definitief ingestemd met de bouw van twee extra windturbines op bedrijvenpark Zuiderzeehaven in Kampen. De twee windturbines komen nabij de vier huidige windturbines op het bedrijventerrein.

 • Verkleurde dijken winterklaar maken na inspecties

  Om te controleren hoe de dijken de zomer zijn doorgekomen en waar herstelwerkzaamheden nodig zijn, zijn we gestart met de zogeheten dijkschouw.

 • Aardkundig Monument voor de Reest in Wilhelminapark Meppel

  In het Wilhelminapark in Meppel staat sinds donderdag 29 september een Aardkundig Monument voor de Reest. Het monument geeft uitleg over de ontstaansgeschiedenis van de rivier die meandert door het Reestdal.