Op deze pagina vindt u een overzicht van al het nieuws van Waterschap Drents Overijsselse Delta. Wilt u zich aanmelden voor één van onze nieuwsbrieven? Dat kan op de pagina nieuwsbrieven

 • Sluizen rondom Zwolle trekken winterjas aan

  Op donderdag 27 oktober plaatsen we schotbalken in twee sluizen rondom Zwolle. Dit gebeurt ieder jaar om deze sluizen voor de komende winterperiode extra bescherming te geven. Begin april, aan het einde van het stormseizoen, worden de schotbalken weer verwijderd.

 • Winterstop voor schapen op dijken

  Het beweidingsseizoen voor vee op dijken in ons werkgebied is afgelopen. Het zogeheten stormseizoen is begonnen en dijken zijn van groot belang voor de waterveiligheid. Vee, vooral schapen, mogen tot het voorjaar niet meer op dijken grazen. Zo blijft de grasmat beschermd.

 • Bestuurder Breunissen vertrokken bij Waterschap Drents Overijsselse Delta

  Breun Breunissen, dagelijks bestuurslid van Waterschap Drents Overijsselse Delta, is donderdagavond 6 oktober geïnstalleerd als nieuwe wethouder van de gemeente Raalte. Hiermee is zijn lidmaatschap als bestuurder van het waterschap ten einde gekomen.

 • Werkzaamheden Gelderse Sluis en Reevedijk nu echt van start 

  Met het dichtzetten van twee sluisdeuren van de Gelderse Sluis bij Noordeinde is woensdagmiddag 5 oktober de start gemarkeerd van de werkzaamheden aan de sluis en de Reevedijk.

 • Pak je kans! Nog 80.000 euro Klimaat Actief subsidie beschikbaar in Drenthe

  Groene daken, regentonnen en afgekoppelde regenpijpen: steeds meer inwoners in Drenthe vergroenen hun woonomgeving. Al een aantal jaren verstrekt Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) subsidie aan inwoners die zogeheten klimaat adaptieve maatregelen nemen in hun woonomgeving.

 • Groen licht voor twee extra windturbines op Zuiderzeehaven Kampen

  De gemeenteraad van Kampen heeft definitief ingestemd met de bouw van twee extra windturbines op bedrijvenpark Zuiderzeehaven in Kampen. De twee windturbines komen nabij de vier huidige windturbines op het bedrijventerrein.

 • Verkleurde dijken winterklaar maken na inspecties

  Om te controleren hoe de dijken de zomer zijn doorgekomen en waar herstelwerkzaamheden nodig zijn, zijn we gestart met de zogeheten dijkschouw.

 • Aardkundig Monument voor de Reest in Wilhelminapark Meppel

  In het Wilhelminapark in Meppel staat sinds donderdag 29 september een Aardkundig Monument voor de Reest. Het monument geeft uitleg over de ontstaansgeschiedenis van de rivier die meandert door het Reestdal.

 • Kunststof damwanden om de dijk te versterken: kan dat?

  Damwanden van kunststof, kunnen we die écht gebruiken voor het versterken van onze dijken? Dat is wat Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) en Boskalis Nederland gaan onderzoeken. Ze starten een proef of de bodem bij de dijkversterking IJsselwerken Zwolle-Olst zich leent voor deze kunststoffen damwanden.

 • Uniek en innovatief onderzoek naar productie waterstof is ‘gamechanger’

  Waterschap Drents Overijsselse Delta investeert in een uniek en innovatief onderzoek naar het gebruik van waterstof en zuurstof op de rioolwaterzuivering Hessenpoort in Zwolle.

 • Drents/Overijsselse waterpartners verlengen samenwerking

  De gemeenten De Wolden, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Steenwijkerland en Westerveld, de provincies Drenthe en Overijssel en Waterschap Drents Overijsselse Delta hebben hun samenwerking rond watervraagstukken formeel verlengd.

 • Liveblog: droogte

  Het is droog in Nederland, ook in ons gebied. In dit liveblog houden wij u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in ons werkgebied.

 • Harm Oterdoom beëdigd als bestuurder van Waterschap Drents Overijsselse Delta

  Op dinsdag 20 september heeft dijkgraaf Dirk-Siert Schoonman de heer Harm Oterdoom beëdigd als lid van het algemeen bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta. Hij volgt Mark Tuit op als lid van de fractie natuurterreinen. Mark Tuit heeft het waterschapsbestuur verlaten omdat hij wethouder is geworden van de gemeente Hoogeveen.

 • We zoeken echte techneuten!

  Alles wat we bij ons waterschap doen, is gericht op het beheer van water. We verbinden wonen, werken en natuur met veilig, schoon en voldoende water. De komende jaren zetten we volop in op een klimaatbestendige inrichting van ons takenpakket.

 • Excursies bij dijkversterking Stenendijk Hasselt

  Woensdagmiddag 5 oktober zetten Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) en de Dijkzone Alliantie Stenendijk (DAS) de bouwhekken bij de Stenendijk in Hasselt open.

 • Hoogwaterbrigade oefent sluiten ‘stadsmuurwaterkering’ Kampen

  De jaarlijkse oefening van het sluiten van de mobiele waterkering Kampen-Midden vindt dit jaar plaats op woensdag 21 september. De Hoogwaterbrigade van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) traint dan in de avonduren met het opbouwen en afbreken van de mobiele waterkering.

 • Onttrekkingsverboden wateraanvoergebieden Vecht-Twentekanalen en Staphorst-Nieuwleusen opgeheven

  Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) heft de verboden voor het onttrekken van oppervlaktewater voor de aanvoergebieden Vecht-Twentekanalen en Staphorst-Nieuwleusen vanaf vrijdag 9 september op.

 • Resultaten internationaal vismigratieonderzoek Swimway Vecht bekend

  De afgelopen 4 jaar onderzochten Nederlandse en Duitse organisaties de vismigratie op de Overijsselse Vecht via het project Swimway Vecht. Dankzij dit onderzoek zijn de belangrijkste migratieknelpunten voor trekvissen op de Vecht in kaart gebracht.

 • Onttrekkingsverbod oppervlaktewater in wateraanvoergebieden Twentekanalen en Staphorst-Nieuwleusen

  Vanwege de aanhoudende droogte stelt Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) met ingang van maandag 22 augustus 2022 vanaf 17:00 uur een verbod in op het onttrekken van oppervlaktewater in de wateraanvoergebieden Twentekanalen en Staphorst-Nieuwleusen.

 • Waterschap zet sloten extra vol en houdt maximaal water vast

  Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) gaat de waterpeilen in sloten daar waar mogelijk extra hoog opzetten tot boven het maximale zomerpeil. Hiermee wil het waterschap een buffer opbouwen in de voorraad grond- en oppervlaktewater.