Waterbazen komen in verschillende vormen en maten. Hier en op onze Facebook en Instagram pagina plaatsen wij de komende periode allemaal voorbeelden van waterbazen. Ben jij ook een waterbaas? Mail je verhaal (het liefst met een foto of video van jezelf in actie) naar web@wdodelta.nl. Wie weet gebruiken we jouw verhaal straks in onze campagne. Zodat je anderen inspireert om ook een waterbaas te worden. Want veel kleine aanpassingen zorgen samen voor een groot effect. We zijn zo benieuwd!

 • 5 vragen aan Waterbazenwerkgroep basisschool Slingerbos

  Slingerbos behoort tot de meest groene pleinen van de regio. Hoe hebben ze dat gedaan? Wij spraken met Wilbert Peters en Annemiek Kolkman. Zij zijn onderdeel van de werkgroep die dit initiatief hebben gerealiseerd.

  Werkgroep op schoolplein Slingerbos
 • 5 vragen aan de Waterbazen van ‘GroeneKerk’ PGDalfsen

  De werkgroep GroeneKerk zet zich actief in om de gemeenschap aan te sporen tot duurzaamheid en klimaat bewustwording. Hoe ze dat doen? Dat lees je in dit interview.

  Thijs Hogenkamp en Mans Boelens. Samen bij de regenpijp van de kerk en de consistorie.
 • 5 vragen aan Waterbazen de Trashhunters

  Trash hunters Zwolle heeft als missie om samen met vrijwilligers een bijdrage te leveren aan een schone leefomgeving. Want wonen en leven in een schone stad is gewoon prettig zo zegt Mark Muller, oprichter van de Trashhunters.

 • 5 vragen aan Waterbaas Ton Backers

  Helpende handen bij hoogwater. Mensen die als het moet bij nacht en ontij klaarstaan en zich inzetten om de IJssel te bedwingen. Samen vormen zij de Hoogwaterbrigade. Ton Backers is geboren en getogen in Kampen en opgegroeid achter de IJsselkade. Als vrijwilliger bij de Hoogwaterbrigade is hij een echte Waterbaas!

 • 5 vragen aan Waterbaas Adriaan Mosterman

  Adriaan Mosterman woont in de Seringenstraat in Zwolle. Samen met zijn buren heeft hij de straat groener gemaakt. Zelf heeft hij onder andere een groen dak en een regenschutting. Een echte Waterbaas! We stellen hem 5 vragen.

 • 5 vragen aan Waterbaas Hanna Jurjens

  Hanna Jurjens is dagelijks bezig met schoon water: “Ik verzamel gegevens van planten, kleine waterbeesten en vissen in de wateren in ons gebied.” Een echte Waterbaas! We stellen haar 5 vragen.