Home

Nieuws

 • Werkzaamheden water- en natuurplannen in de gemeente Staphorst van start

  Deze week zijn de werkzaamheden gestart voor herinrichting van de gebieden Vledders en Leijerhooilanden, Spoortippe en Punthorst (gemeente Staphorst). Naar verwachting duren de werkzaamheden tot eind van dit jaar.
  Impressie van het project Vledders en Leijerhooilanden
 • Online masterclass over dijkversterking langs de Vecht

  Waterschap Drents Overijsselse Delta nodigt bewoners langs de Vecht en andere belangstellenden uit voor de online masterclass ‘Dijkversterking langs de Vecht: écht nodig?!’ op woensdagavond 10 maart vanaf 20.00 uur.
 • Albert Smit beëdigd als bestuurder

  Vanmiddag heeft dijkgraaf Dirk-Siert Schoonman de heer Albert Smit beëdigd als lid van het algemeen bestuur. Hij is de opvolger van Anna Veldhoen die het waterschapsbestuur heeft verlaten.
 • IJspret voorbij: waterschap start gemalen weer op door dooi

  Nu de vorst voorbij is, zorgen smeltend ijs en grote hoeveelheden sneeuw én het ontdooien van de grond voor een toenemende afvoer van water. Daarom starten we de bemalingen in het hele werkgebied weer op.
  winter stroink
 • Verbreding Ettenlandsch kanaal in Vollenhove kan van start

  Het Ettenlandsch kanaal wordt verbreed. Provincie Overijssel en Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) trekken hierin samen op. Door de verbreding kan het waterschap de pompcapaciteit van gemaal Stroïnk volledig benutten.
  Luchtfoto Ettenlandsch Kanaal met Gemaal A.F. Stroïnk op de voorgrond
 • Mooi plaatje! Beverwak door hoogwater en vorst

  Bij het inspecteren van de dijken langs de IJssel, troffen dijkinspecteurs van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) van dichtbij een bever aan in een zogeheten beverwak. Door het hoge water zoeken ze tijdelijk een nieuw heenkomen.
  Foto van een bever
,

Steeds meer mensen vangen water op met een groen dak. Wat kun jij doen Waterbaas