Ben jij analytisch ingesteld en heb je affiniteit met geotechniek, hydrologie, ecologie en/of (afval-)waterbeheer? Lees dan snel verder!

Locatie dienstverband: Zwolle
Minimum aantal uur per week: 24
Maximum aantal uur per week: 36

Direct solliciteren

Functieomschrijving

De dataspecialisten in ons datalab werken samen om de gegevens zo te presenteren dat inzicht ontstaat waarmee besluitvorming mogelijk is. Wij willen graag onze vraagstukken vanuit verschillende perspectieven bekijken en daarom zoek jij naar nieuwe manieren van verzamelen, analyseren en weergeven van gegevens. Samen werken we aan een betere besluitvorming en een effectievere manier van werken.

Ons datalab werkt aan de traditionele taken van het waterschap (peilbeheer, maaibeheer, afvalwaterbeheer) en aan de nieuwste ontwikkelingen zoals biodiversiteit, klimaatadaptatie en energietransitie. Wij zoeken naar integrale oplossingen en jij bent een belangrijke schakel in de combinatie van deze thema’s.   

Samenwerking en kennisontwikkeling binnen onze eigen organisatie en ook daarbuiten is van groot belang. Je onderhoudt contacten met andere waterschappen en landelijke organisaties zoals Rijkswaterstaat, Deltares, Stowa en het Waterschapshuis en bent bij diverse landelijke gremia aangesloten. We hebben kwaliteit hoog in het vaandel, investeren in kennisontwikkeling en nemen actief deel aan landelijke kennisplatformen. Tot slot vinden wij het erg belangrijk om bij te dragen aan de ontwikkeling van jong talent, dit doet onze afdeling door stagiaires en afstudeerders te begeleiden in opdrachten voor ons waterschap.
 

Wat wij vragen

•    Je hebt hbo+/wo werk- en denkniveau op het gebied van wiskunde, informatiekunde of vergelijkbaar;
•    Je hebt affiniteit met geotechniek, hydrologie, ecologie en/of (afval-)waterbeheer;
•    Je hebt ervaring met de agile (scrum) werkwijze en bent in staat deze pragmatisch aan te passen aan de organisatie;
•    Je hebt ervaring met Python;
•    Ervaring met Azure, Power Bi en /of FME is een pré;
•    Je bent analytisch, resultaatgericht en bent altijd op zoek naar verbeteringen; 
•    Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
•    Je bent bereid om incidenteel buiten kantooruren inzet te leveren tijdens een calamiteit.
 

Wat wij bieden

•    Vriendelijke omgeving, met gedreven collega’s en uitdagende datavraagstukken;
•    Een salaris van minimaal € 3.431,- en maximaal € 4.722,- bruto per maand, afhankelijk van opleiding en ervaring (functieschaal 10, bij een 36-urige werkweek);
•    Naast je salaris krijg je een reiskosten/thuiswerk vergoeding, 144 uur verlof (bij een 36-urige werkweek) en een Individueel keuzebudget van 20% van je brutosalaris. Hierin is je vakantiegeld en eindejaar toeslag opgenomen. Je bepaalt zelf wanneer je welk deel ervan laat uit betalen of je kunt er extra verlofdagen van kopen;
•    We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar met daarna de mogelijkheid op een contract voor onbepaalde tijd;
•    Bij ons waterschap zijn we gewend plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen, liggen een laptop en telefoon voor je klaar;
•    Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Je krijgt een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling;
•    Pensioenvoorzieningen bij het ABP en een collectieve ziektekostenverzekering.
 

Bedrijfsinformatie

De afdeling Onderzoek en Advies is het kenniscentrum van Waterschap Drents Overijsselse Delta. Daar is kennis en ervaring aanwezig op het gebied van waterveiligheid, waterketen, watersysteem, energie en duurzaamheid. De medewerkers van de afdeling adviseren (on)gevraagd in het primaire proces en stimuleren het leren in de organisatie. Inhoudelijke experts adviseren op basis van actuele en hoogwaardige gebieds- en systeemkennis.

Binnen ons Waterschap erkennen en herkennen we de waarde van data en zetten we deze steeds beter in bij het maken van keuzes om onze doelen te bereiken. Deze manier van werken stimuleren wij door gebruik te maken van ons interne datalab. De huidige maatschappelijke uitdagingen zoals  klimaat, woningbouw en arbeidstekorten in relatie tot ons (traditionele) waterschapswerk, vragen om een nieuwe kijk op de zaak. Wij geloven dat het werk van het datalab, gecombineerd met kennis en kunde op de inhoud, krachtige mogelijkheden biedt om die andere kijk gestalte te geven. Voor de (verdere) ontwikkeling van het datalab zijn wij continu op zoek naar collega’s die energie krijgen van nieuwe uitdaging en willen werken op het snijvlak van data, informatie en inhoudelijke duiding. 

Solliciteren

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Auke de Ridder, afdelingshoofd Onderzoek en Advies, via het e-mailadres aukederidder@wdodelta.nl.

Voor meer informatie over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Chris van Dijk (Recruiter), via het e-mailadres chrisvandijk@wdodelta.nl. 

Als deze baan is waar je naar op zoek bent, solliciteer dan vóór 16 september 2022 via het sollicitatieformulier onderaan deze pagina en voeg je sollicitatiebrief met cv toe.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de ochtend van woensdag 28 september.

Wij kiezen voor gelijke kansen voor iedereen. Bij gelijke geschiktheid geven wij de voorkeur aan hen die in ons arbeidsproces ondervertegenwoordigd zijn.
 

Het formulier wordt geladen.