Ben jij klaar om het verschil te maken bij dreigend hoogwater en je krachten te bundelen met een team van toegewijde mensen? Heb je altijd al willen bijdragen aan de veiligheid voor de stad Kampen en haar inwoners? Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van de hoogwaterbrigade Kampen en een echte hoogwaterheld te worden! Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is op zoek naar nieuwe hoogwaterbrigadiers en organiseert een informatiebijeenkomst op woensdag 18 oktober.

De mobiele waterkering Kampen-Midden is een indrukwekkend bouwwerk van ongeveer twee kilometer lang en wordt pas gesloten bij dreigend hoog water op de IJssel. Op 83 plekken langs de IJsselkade plaatsen vrijwilligers van de hoogwaterbrigade schotbalken, schuiven en waterkerende deuren. Een sterk staaltje werk wat met behulp van inwoners van Kampen en omstreken wordt gedaan. Deze hoogwaterbrigade is op zoek naar jouw enthousiasme om mee te doen.

Waarom zou je meedoen?

  • Samen de stad beschermen: Als lid van de hoogwaterbrigade Kampen sta je op de frontlinie om deze stad te beschermen tegen overstromingen. Je bent een essentiële kracht bij hoogwaterbestrijding: de helpende handen bij hoogwater.
  • Training en teamgeest: We bieden uitgebreide training en ondersteuning om je voor te bereiden op elke situatie. Je zult deel uitmaken van een hecht team van meer dan 200 vrijwilligers die nauw samenwerken met waterschap Drents Overijsselse Delta.
  • Voldoening en trots: Niets verslaat het gevoel van trots dat je krijgt als je weet dat je anderen hebt geholpen in tijd van nood. Het werk van de hoogwaterbrigade is van onschatbare waarde en draagt bij aan de veiligheid van Kampen en haar inwoners.
  • Levensvaardigheden: Je zult waardevolle vaardigheden ontwikkelen die niet alleen van pas komen bij noodsituaties, maar ook in het dagelijks leven. Denk aan teamwork, communicatie en crisismanagement.

We hebben mensen nodig om onze brigade te versterken en Kampen veiliger te maken. Word vandaag nog een hoogwaterheld en sluit je aan bij de hoogwaterbrigade Kampen!

Hoe kun je meedoen?

Aanmelden is eenvoudig via een mail naar hoogwaterbrigade@wdodelta.nl. Kom naar de informatieavond op woensdag 18 oktober om meer te weten te komen over de hoogwaterbrigade Kampen en hoe je kunt deelnemen. De avond begint om 19:30 uur in het dijkmagazijn Zendijk, Tasveld 17 te IJsselmuiden, de thuishaven van vrijwillige hoogwaterbrigade. Meer informatie is te vinden op www.wdodelta.nl/hoogwaterbrigade.

Meer informatie

houten hek staat voor een gedeelte in het water door hoogwater