Vol vertrouwen wonen mensen in Kampen aan het water. Maar is het altijd veilig? Ging het nooit mis? Hoe beschermen we Kampen? Al eeuwenlang is het water van de IJssel en het IJsselmeer van grote betekenis voor het gebied. Wilt u met een groep komen om te zien hoe water invloed heeft op Kampen en wat we doen om de bewoners te beschermen? Dat kan! Vul het aanvraagformulier in, dan plannen we een leuke en leerzame excursie.

Programma

Afhankelijk van uw wensen krijgt u een presentatie in het dijkmagazijn in IJsselmuiden over waterveiligheid en over de bijzondere waterkering Kamper Midden. In het dijkmagazijn is veel te zien, maar u kunt er ook voor kiezen om (met eigen vervoer) naar de binnenstad van Kampen te gaan voor een rondleiding langs de waterkeringen. Of bouw zelf een stukje waterkering. Zeker voor kinderen is dat erg leuk en leerzaam.

Planning

Deze excursie is mogelijk op werkdagen voor groepen tot ongeveer 25 personen. Wilt u met meer mensen komen, of heeft u speciale wensen of interesses, dan maken we samen een programma op maat. De excursie is gratis, maar doe uw aanvraag wel tijdig, want wij hebben vier weken nodig om alle aanvragen te verwerken en te coördineren.

Rondleiding aanvragen

U kunt via onderstaande knop deze rondleiding aanvragen. Wij nemen daarna contact met u op. Wilt u alvast meer weten over het project, kijk dan op onze site de pagina Waterkering Kampen Midden of lees de brochure Stadsmuur in de hoofdrol met een leerzame wandelroute. 

Rondleiding aanvragen