De Stenendijk in Hasselt beschermt de omgeving tegen overstromingen vanuit het Zwartewater. De dijk was nog veilig, maar wel kwetsbaar. Ook het fietspad op de Stenendijk was aan onderhoud toe. Inmiddels zijn alle damwandplanken geplaatst in de dijk en is het fietspad klaar. Ook weten we wanneer de dijk weer open kan voor fietsers, wandelaars en bestemmingsverkeer. In deze nieuwsbrief leest u hier meer over. 

Dijk 21 april weer open

De Stenendijk is vanaf vrijdag 21 april weer bereikbaar. De bouwcombinatie startte in juli 2022 met de uitvoering. Het einde van de dijkversterking en restauratie van de Stenendijk is nu echt in zicht. De laatste damwandplank is geplaatst en het beton gestort voor het fietspad. Na de laatste afrondende werkzaamheden kan de Stenendijk weer geopend worden. Tot 21 april blijft daarom de omleidingsroute via de Zandvoortweg en de Verkavelingsweg in stand. 

Laatste damwandplank

Met het drukken van de laatste damwandplank is de Stenendijk weer versterkt voor de toekomst. Een mijlpaal, zeker omdat dit de eerste dijkversterking in Nederland is die volledig elektrisch en zonder uitstoot van stikstof is uitgevoerd. In totaal zijn er 1.700 damwandplanken in de Stenendijk geplaatst. 

Kijkje achter de bouwhekken

Door de afgeschermde bouwhekken langs de Stenendijk in Hasselt ziet u niets. De werkzaamheden worden daarnaast elektrisch uitgevoerd, dus u hoort ook vrij weinig. En dat maakt extra nieuwsgierig! Wat gebeurt er allemaal? In 1 minuut neemt een medewerker van het project u mee. Dit keer in de spotlight: Michel, de restaurateur van de Stenendijk.

Koningsloop 27 april

Trainingsgroep het Zwartewater organiseert dit jaar op Koningsdag 27 april voor de derde keer de Koningsloop. Het parcours van de 5 en 10 km wedstrijd start in het centrum van Hasselt en gaat langs Molen de Zwaluw over de versterkte Stenendijk met een prachtig uitzicht over de eerste kilometers.