Voor de afdeling Onderzoek & Advies zijn we opzoek naar een master-student (WO) die affiniteit heeft met materiaalkunde en waterbouwkunde.

Stage waterbouwkunde

Bij de beoordeling van overstromingsrisico’s van waterkerende kunstwerken speelt de sterkte van keermiddelen (kleppen, schuiven, deuren) vaak een grote rol. Over het algemeen kennen we de ontwerpsterkte en de ontwerplevensduur van deze keermiddelen. Daarnaast kunnen we de huidige staat van keermiddelen in beeld brengen met inspecties.

De vraag is echter hoe we bovenstaande gegevens kunnen omzetten in een actuele sterkte van de keermiddelen. Ofwel: wat is de sterktedegradatie ten opzichte van de situatie dat de keermiddelen nieuw in gebruik zijn genomen? Hoe gaat de sterkte achteruit onder invloed van tijd, hydraulische belasting, waterkwaliteit, gebruiksfrequentie, blootstelling aan zuurstof, schades, en ander mogelijk relevante factoren. Hierover willen we kennis ontwikkelen voor veel gebruikte materialen, zoals staal, hout en kunststof.

Veelal worden kunstwerken en de bijbehorende keermiddelen ontworpen met een vastgestelde technische levensduur. Maar dat hoeft niet te betekenen dat een keermiddel aan het eind van deze levensduur geen sterkte meer heeft. Maar hoeveel sterkte heeft het keermiddel dan wel op een bepaald moment? Als we de actuele sterkte van keermiddelen beter kunnen bepalen en de toekomstige sterkte beter kunnen voorspellen, helpt dit ons met het prioriteren van onderhoud en vervanging. Met jouw scriptie kun je ons daarbij helpen.

Wie zijn wij?

Wij zijn een brede organisatie die verantwoordelijk is voor veilige dijken, droge voeten en schoon water. Deze stage valt onder de afdeling onderzoek en advies.

Meer informatie

  • 36 uur per week (standplaats Zwolle)
  • Periode in overleg
  • Vergoeding: € 403,95 per maand

Contact

Voor vragen neem gerust contact op met Lisa Bogers. Dit kan per email op: lisabogers@wdodelta.nl of per telefoon op: 06 - 29 68 40 17.