Op avontuur dwars door de uiterwaard van de Vecht bij de Zwolse woonwijk Berkum; te voet of te paard. Dat kan nu de uiterwaard veranderd is in een 'struinwaard'. Natuur, recreatie en water krijgen meer ruimte in de uiterwaard. De begroeiing is ruiger en door water- en rietzones wordt het gebied gevarieerder.

Natuurterrein

De Stuinwaard is een natuurterrein in de Uiterwaarden van de Vecht naast de wijk Berkum. Door de invloed van de Vecht is het een dynamisch afwisselend terrein. 's Winters loopt het gebied onderwater en zomer kun je er heerlijk aan de Vecht zitten. Het terrein bestaat uit een afwisseling van grasland, enkele laagtes met rietruigtes en bosopslag, We willen deze Struinwaard graag met betrokkenheid van de buurt beheren.

Kom speuren en struinen in de Struinwaard

Ruimte om lekker te struinen langs het water, natuur en waterberging komen samen in de unieke Struinwaard. Een bijzonder gebiedje in de uiterwaarden van Berkum langs de Vecht. Hier mag je echt struinen. Dus van de paden af en vooral dichtbij de natuur. Jong en oud kunnen hier echt op ontdekkingstocht. Onderweg genieten van het uitzicht vanaf de stenen heuvel of de stilte ervaren aan de rand van de oever. Zijn jouw kinderen speurneuzen? Voor hen is er het kinderpad. Genieten van de Struinwaard kan al fietsend of wandelend vanaf de dijk. Leuker is het natuurlijk om lopend dwars door dit gebied te struinen. Dat kan en mag hier.

Praktische informatie

De Struinwaard bevindt zich langs de Vecht ten Noorden van Berkum, het beste te bereiken per fiets. Parkeren kan aan het begin van de Maatgravendijk in Zwolle.