Bert is Specialist Waterveiligheid. Waterveiligheid is door klimaatverandering een hot topic. Specialist Waterveiligheid is dus werk met grote maatschappelijke waarde en daar is Bert terecht trots op. Drie vragen aan Bert over zijn werk.

Waarom trok werken bij het waterschap jou?

“Water is van kinds af aan mijn passie. Na mijn studie heb ik eerst een tijd bij een ingenieursbureau gewerkt, maar het waterschap heeft altijd in mijn hoofd gezeten. Toen ik deze vacature zag, kwam de overstap precies op het goede moment. De vooroordelen die ik had, vielen eigenlijk meteen al weg. Werken bij het waterschap is veel dynamischer en diverser dan ik had gedacht. Ik zit op kantoor, maar sta ook regelmatig met mijn voeten in de klei. Water houdt zich niet aan kantoortijden, soms zit je middenin de nacht op het waterschap. Dan moet je beslissingen nemen op basis van je vakmanschap, er is geen tijd om dagen te gaan rekenen. Die afwisseling vind ik geweldig. En ik zit hier nu al zeven jaar, dat is het beste bewijs dat het erg goed bevalt.”

Specialist Waterveiligheid Bert Koster

En wat bevalt er dan zo goed? 

“In mijn eerdere werk liepen projecten altijd kort en er zat altijd druk op. Je krijgt dan niet echt de kans om je te verdiepen in een gebied. Als het ingewikkeld werd zeiden we: dat is iets voor de beheerder. Nu ben ik zelf die beheerder en doe ik bij elk project kennis op die ik ook weer meeneem. Zo bouw ik voort op mijn eigen werk. Dat maakt het inhoudelijk heel interessant. De andere helft van mijn werkplezier bestaat uit mijn collega’s. Ik maak onderdeel uit van een jong team, ik ben de oudste, en het loopt ontzettend goed. We geven echt om elkaar. De vraag hoe het met je is, is hier altijd oprecht.”

Waar ben je het meest trots op?

“Ik ben trots dat dit werk een grote maatschappelijke waarde heeft. Dat vind ik belangrijk, iets relevants doen. Ik ben ook trots dat ik dit werk in deze tijd mag doen. Waterveiligheid is door klimaatverandering een hot topic. Daardoor is er ook meer mogelijk. We doen razend interessante onderzoeken die tien jaar geleden nog niet mogelijk waren. Er gebeurt zoveel, dit is hét moment om daar onderdeel van uit te maken.”  
 

Werk met maatschappelijke waarde?

We zoeken nieuwe collega's zoals Bert. Mensen met een passie voor water die graag de handen uit de mouwen steken en uitdagingen zien als kans om zichzelf en de organisatie verder te ontwikkelen. Iets voor jou? 

Bekijk onze vacatures