Waterschap Drents Overijsselse Delta zorgt voor veilige dijken in uw omgeving. Zo’n 7,5 kilometer stadsdijk langs het Zwolle-IJsselkanaal en Zwartewater voldoet niet aan de huidige veiligheidsnormen. Om Zwolle ook in de toekomst te beschermen tegen hoogwater gaat het waterschap aan de slag met een dijkversterking. Inmiddels werken we als waterschap en Dijkteam Zwolle hard aan het verder detailleren van het ontwerp van de dijk. Vlak na de zomer zal dit Definitief Ontwerp klaar zijn. In deze nieuwsbrief leest u hier meer over. Ook vertellen we meer over (grond)onderzoeken, kunt u (gratis) het boek ‘Dijken voor beginners aanvragen’ en nodigen we u graag uit voor deelname aan een onderzoek.

Trillingsonderzoek

Tijdens de uitvoering van de dijkversterking gaan we onder andere op bedrijventerrein Voorst in Zwolle aan de slag. Wat betekenen deze werkzaamheden voor een bedrijf dat dichtbij de dijk ligt? Om daar meer over te leren, hebben we een trillingsonderzoek gedaan. Door dit nu al te onderzoeken, voorkomen we straks problemen tijdens de uitvoering van het project. Nieuwsgierig hoe dit onderzoek er aan toe ging? Omgevingsmanager Edgar de Bruijn (WDODelta) en Klaas Visser (Sensus) leggen dat in deze video graag uit. 

Voorjaarswedstrijd

Maak jij een mooie foto van #OnzeDijk in deze prachtige periode? Stuur deze dan in voor de voorjaarswedstrijd. Dit kan tot en met maandag 12 april 2021. De winnaar ontvangt een prachtig vogelhuisje, aangeboden door Groen Holtenbroek. Kijk voor meer informatie op onze website.

Dijken voor beginners

Meer weten over de wereld van de dijken? Bestel dan het (gratis) boek “Dijken voor beginners”. Het boek is bedoeld om inwoners en andere betrokkenen meer inzicht te geven in de complexiteit van een dijkversterking en de rol die ze daarbij zelf kunnen vervullen. Het boek is gemaakt in opdracht van de alliantie HWBP. Dit is een landelijk samenwerkingsverband van waterschappen en Rijkswaterstaat. Het boek kan als pdf-bestand wordt gedownload, maar ook worden besteld via deze link.

Volg ons!

De dijkversterking van Stadsdijken Zwolle kunt u volgen via de app ‘Waterwerk’. In deze app op uw smartphone of tablet vindt u snel en gemakkelijk allerlei informatie, zoals nieuwsbrieven, mediaberichten en filmpjes. Ook meldt de app wanneer er bijeenkomsten en werkzaamheden plaatsvinden, kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief en vragen stellen of meldingen doen.
Ga naar de App Store of de Google Play Store, zoek op ‘Waterwerk’ en start de download.
 

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op www.wdodelta.nl/stadsdijkenzwolle. Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar stadsdijkenzwolle@wdodelta.nl of neem contact op met Omgevingsmanager Edgar de Bruijn via 088-2331200.