Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van IJsselwerken, het dijkversterkingsproject Zwolle – Olst. De vorige nieuwsbrief was in juni en in deze editie willen we je graag bijpraten over de stand van het project. Wat lees je allemaal in deze editie?

-    Samen werken als IJsselwerken
-    Aangenaam kennis te maken
-    Website: nieuw!  
-    Opstart Planuitwerkingsfase
-    Belevingskaart: heb jij ‘m ook ontvangen? 
-    Aanmelden voor webinars 

Samen werken als IJsselwerken

Waterschap Drents Overijsselse Delta en Boskalis Nederland gaan de komende jaren samenwerken in de Planuitwerkingsfase. Het waterschap vindt het van belang om de kennis en kracht van het waterschap en de markt al vroeg in het project te bundelen. Op basis van een aanbesteding is in juni 2020 Boskalis Nederland geselecteerd. De komende jaren maken we als één team samen het ontwerp, bereiden de uitvoering voor en gaan in gesprek met de omgeving. We hebben daarom gekozen om met -één naam en met één gezicht- naar buiten treden: IJsselwerken. Heb je vragen over deze samenwerking? Kijk op onze website bij de veelgestelde vragen.

Aangenaam kennis te maken!

Wij zijn IJsselwerken en gaan de aankomende jaren werken aan de IJsseldijk. We gaan in gesprek met je, ontwerpen de dijk en zorgen voor de uitvoering. De komende jaren zijn wij dus regelmatig te vinden op de dijk. Samen met ons werken veel collega's aan dit project. De organisatie van dit project bestaat uit collega's van Waterschap Drents Overijsselse Delta en Boskalis Nederland, maar ook adviseurs van Witteveen+Bos maken onderdeel uit van IJsselwerken. 

Website: nieuw!

Sinds vandaag is de website www.ijsselwerken.nl online. Wij hopen dat je er regelmatig een kijkje komt nemen, want we laten de meeste algemene communicatie via deze website lopen. Naast de website houden we je op de hoogte via onze IJsselwerken nieuwsbrief en de Waterwerk App van het waterschap. Ben je grondeigenaar? Of direct aanwonende? Dan zijn er natuurlijk volop mogelijkheden om ook persoonlijk met ons in gesprek te gaan. 

Opstart Planuitwerkingsfase

We werken nu aan de opstart van de Planuitwerking. Door de coronamaatregelen staan we voor extra uitdagingen. We brengen ons team op sterkte en werken aan de aanpak van het project. Een planning is daar onderdeel van. Zo denken we na over het op tijd betrekken van de omgeving en wanneer we welke onderdelen gaan ontwerpen. We verwachten in het voorjaar van 2021 te starten met ontwerpen en gaan dan ook graag in gesprek met je. We staan straks niet bij iedereen op hetzelfde moment op de stoep, maar pakken dit gefaseerd op.

Belevingskaart

Ben je grondeigenaar of woon je vlak langs de dijk? Dan ontvang je rond 10 december onze kaart in de bus. Op deze kaart lees je meer over het project én staan fietsroutes waarmee je de IJssel kan beleven. Heb je de kaart niet ontvangen en wil je ook graag een exemplaar? Dan kan je een kaart ophalen op de onderstaande locaties:

-    Holstohus, Olst
-    Gemeentehuis Olst-Wijhe, Wijhe
-    Dorpshuis Herxer Marke, Herxen
-    Wijkcentrum SIO, Zwolle-zuid
-    Buurthuis Eben Haezer, Spoolde
 

Aanmelden voor webinars

Tijdens deze opstartfase maken we ook afspraken over hoe we het ontwerp van de dijk gaan uitwerken. Daarom werken we aan de uitgangspunten waarmee aan het dijkontwerp gerekend kan worden, de zogenaamde rekenregels. Denk aan de hoogteopgave: welke uitgangspunten gebruiken we en wat betekent dit voor het ontwerp? Het is heel belangrijk om dit nu goed te doen, zodat de rekenregels duidelijk zijn en we de plannen goed kunnen uitwerken. De bekleding van de dijk is ook zo’n voorbeeld. 

Thema-webinars

Wil je meer weten over de rekenregels rondom de thema’s hoogte en bekleding? In januari 2021 organiseren we thema-webinars rondom de onderwerpen dijkbekleding en dijkhoogte.