Voor een vlotte betaling van facturen wijzen wij u graag op onze richtlijnen voor het aanleveren van facturen. Wij vragen u om uw facturen volledig en digitaal aan te leveren. Op deze pagina vindt u de benodigde informatie hiervoor. Een e-factuur is een elektronisch document in een gestructureerd formaat (zoals UBL) dat zonder handmatige handelingen, zoals scannen en primaire controle, volledig automatisch in uw administratie kan worden ingelezen en geboekt. Een e-factuur is dus niet hetzelfde als een factuur in pdf formaat. Meer informatie hierover staat op econnect.eu(externe link)

Uw factuur niet meer per post of pdf in e- mail

Om een factuur in behandeling te kunnen nemen moet uw factuur voldoen aan de factuurvoorschriften van ons waterschap. In deze factuurvoorschriften staat dat wij alleen nog maar e-facturen via het e-facturatie netwerk van Peppol accepteren. Peppol is een netwerk van Europese e-facturatieproviders en financiële softwareleveranciers, geïnitieerd door de Nederlandse overheid.

Meer informatie(externe link)

Veilig werken

Wij vinden het belangrijk dat het document op een betrouwbare manier in ons systeem komt, zodat wij niet hoeven te twijfelen over de authenticiteit van het document en daarbij ook geen last hebben van spookfacturen. Zo kunnen we nog efficiënter de factuur verwerken. Daarom zijn wij bereikbaar in het beveiligde e-facturatienetwerk van Peppol.

Contact

Heeft u andere vragen of wilt u contact over dit onderwerp? Dat kan. U kunt een e-mail sturen naar efacturen@wdodelta.nl of bellen naar 088 233 1200 en vragen naar de financiële administratie. 

Vragen en antwoorden

Wij vragen uw aandacht voor de volgende vragen, zodat we de beste verbinding kunnen leggen en er samen voor zorgen dat de administratie sneller en makkelijk verwerkt kan worden.

Kunt u al e-facturen versturen via Peppol?

Dat is perfect, pas alstublieft onze ontvangstvoorkeuren voor nieuwe facturen aan. Indien uw software er om vraagt: wij zijn bereikbaar op NL:OINO:00000001855566036000. 

Kunt u geen e-facturen via Peppol versturen?

Wij kunnen u ondersteunen om alsnog aangesloten te worden op het netwerk van Peppol. Mail daarvoor naar efacturen@wdodelta.nl. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.  

Maakt u gebruik van standaard financiële software?

Heel veel financiële software hebben veilig elektronisch factureren al standaard ingebouwd. Kijk op econnect.eu(externe link) en controleer of uw pakket hier tussen staat, of vraag uw softwareleverancier. U kunt dan in een paar stappen elektronisch factureren.

Wilt u gebruik maken van gratis online factureren?

Onze provider eVerbinding biedt een online e-facturatietool aan voor het eenvoudig verzenden van e-facturen. Hiervoor kunt u zich online aanmelden op platform.everbinding.nl(externe link). Bij het aanmelden betaalt u eenmalig slechts 0,01 euro met iDEAL, waarmee de aanmeldende persoon wordt geïdentificeerd als rechtmatig persoon om te mogen handelen namens de organisatie.

Overige vragen

Uw overige vagen kunt u per e-mail sturen naar efacturen@wdodelta.nl of bellen met de helpdesk e-facturatie van eConnect via tel. 088-44 066 77.