Komt u ook een tochtje maken op de Vecht met de Vechtzomp? Een unieke ervaring! De fluisterstille zomp vaart van Dalfsen naar de stuw bij Vilsteren of naar de stuw bij Vechterweerd. Dankzij de enthousiaste schippers leert u aan boord meer over de bijzondere historie van de zomp, het unieke Vechtdal landschap en de Dalfser Vecht.

Programma

Deze excursie is mogelijk voor groepen van 10 tot maximaal 25 personen en duurt ongeveer anderhalf uur. U kunt deze vaartocht reserveren van maandag tot en met vrijdag. De boot is niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. De opstapplek voor de Dalfser Vechtzomp is vlakbij de brug met de blauwe bogen, voor Grand Café De Fabriek.

De excursie is gratis, maar doe uw aanvraag wel tijdig. Wij hebben vier weken nodig om alle aanvragen te verwerken en te coördineren. De Vechtzomp is tijdens de tocht alleen voor uw gezelschap beschikbaar.

Vechtzomp

In 2019 is de Zomp officieel in de vaart genomen Er is maandenlang door vrijwilligers gewerkt aan de bouw van de Vechtzomp op de werf in Enter. Op basis van historisch materiaal is een ware replica gerealiseerd. Het resultaat mag er zijn!

Excursie vaartocht aanvragen

U kunt via onderstaande knop deze excursie aanvragen. Wij nemen daarna contact met u op. Wilt u alvast meer weten over de Vechtzomp, kijk dan op de site van stichting Vechtzomp Dalfsen.(externe link) 

Excursie vaartocht aanvragen