Met het kaartspel Duurzame Dilemma’s kunt u op een prikkelende en interactieve manier aandacht besteden aan klimaatkeuzes. In het kaartspel staan twee thema’s centraal: Duurzaam Doen en Klimaat Actief.

Duurzaam Doen en Klimaat Actief

Bij Duurzaam Doen draait het om duurzame keuzes in het dagelijks leven en Klimaat Actief gaat over de uitdagingen die op ons afkomen door klimaatverandering. De zomers worden steeds heter en de regenbuien alsmaar harder. Hoe passen we onze leefomgeving daarop aan?

Doel gastles

Na deze les kunnen de leerlingen minimaal vijf voorbeelden geven van maatregelen om hun omgeving klimaatvriendelijk in te richten en kunnen ze minimaal vijf voorbeelden geven van duurzame maatregelen op het gebied van energie, vervoer, voedsel en gedrag.

Doelgroep

Duurzame Dilemma’s kan door alle niveaus en klassen uit het voortgezet onderwijs gespeeld worden.

Aansluiting curriculum

Duurzame Dilemma’s sluit inhoudelijk aan bij het vak Aardrijkskunde. Het kaartspel is bedoeld als verdieping op de thema’s duurzaamheid en klimaatverandering. Het kaartspel en deze les zijn niet bedoeld om de gehele lesstof uit uw methode te vervangen, maar wel om een praktische vertaalslag te maken: wat kun je zelf doen om je steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld en een leefomgeving die voorbereid is op een ander klimaat?
 

Duur les

De les kunt u zelfstandig in de klas uitvoeren neemt ongeveer een lesuur in beslag.U kunt het spel introduceren, spelen en afsluiten in een lesuur. Wilt u meer tijd aan dit onderwerp besteden? Kijk dan bij de vervolgsuggesties en/of speel meerdere varianten van het spel. Wilt u liever een gastdocent? Vraag dan naar de mogelijkheden via lerenoverwater@wdodelta.nl