Hans is technisch manager. Als technisch manager ben je een belangrijke schakel in het realiseren van succesvolle projecten. Drie vragen aan Hans over zijn werk en hoe hij bij het waterschap terecht is gekomen.


Hoe ben je bij WDODelta terechtgekomen? 

“Ik ben overgestapt vanuit een adviesbureau. Ik was toe aan iets nieuws en wilde meer gevoel hebben met de praktijk. Nu kom ik ook in mijn vrije tijd steeds objecten tegen die het werk zijn van het waterschap. Dat vind ik ontzettend leuk. Al zit mijn gezin er inmiddels al niet meer zo op te wachten, dat ik onderweg weer ergens wil stoppen om een stuw of watergang aan te wijzen.”

Wat maakt werken bij het waterschap anders dan eerdere ervaringen?

“Je bent je er meer van bewust dat wat je maakt nog jarenlang in gebruik blijft. Dat voelt anders dan wanneer je een project oplevert en weer doorgaat met iets nieuws. De meeste projecten hier hebben een lange levensduur en ik vind het mooi om van a tot z betrokken te zijn. Om te zien hoe iets stap voor stap tot stand komt en daarna onderdeel is van het Nederlandse landschap.”

In hoeverre sluit dat aan bij de verwachtingen die je vooraf had?

“Vooraf was ik toch uitgegaan van een meer ambtelijke organisatie. Dat is het helemaal niet. Ik ervaar juist veel vrijheid om dingen te verbeteren of handiger te laten werken. Er zit veel energie in de projectteams, er zijn veel mensen die een stap vooruit willen zetten. Iedereen heeft een andere achtergrond, maar de gezamenlijke missie is om projecten zo goed mogelijk uit te voeren.”

Collega van Hans worden?

We zoeken nieuwe (technische) collega's. Wil je bijdragen aan (schoon) water en droge voeten vandaag én in de toekomst? Dan ben jij de nieuwe collega die we zoeken. 

Bekijk onze vacatures