Jaltje is afdelingshoofd van de afdeling Waterketen. De afdeling die verantwoordelijk is voor de afvalwaterzuiveringen en het water dat wij schoonmaken. Drie vragen aan Jaltje over waarom zij overstapte naar de waterwereld en waarom zij trots is op WDODelta.

Waarom koos je voor WDODelta?

“Ik ben overgestapt vanuit een tamelijk log, ambtelijk apparaat, waar ik het gevoel had geen invloed uit te oefenen. Aan het begin van mijn loopbaan heb ik ook bij een waterschap gewerkt, dus ik wist al dat de waterwereld me lag. Toen ik deze vacature zag, paste dat precies. Ik ben van origine biochemicus en hou van de combinatie tussen harde techniek en het procesmatige. Ik heb nu weer het gevoel dat ik invloed heb.”

Hoe omschrijf je de sfeer in het team?

“Zeker na corona merk je dat mensen bewust de verbinding zoeken. Door aanwezig te zijn en ruimte te maken voor informele momenten. Het is een fijne, relaxte sfeer. We verzetten het werk echt met elkaar. Je hebt natuurlijk je eigen rol met je eigen taken, maar we helpen elkaar als dat nodig is. Iedereen is erg betrokken en gaat voor het inhoudelijke doel. We houden elkaar scherp, maar hebben ook compassie als iemand in de knoei zit.”

Waar is die sfeer volgens jou aan te danken?

“De kernwaarden waar WDODelta voor staat, kloppen ook echt. Dat zijn geen loze kreten. Er heerst hier een goede balans tussen proces- en mensgericht werken, en tussen werk en privé. Dat we werken in een heldere structuur, met duidelijke doelen, draagt bij aan het teamgevoel. Iedereen weet waar ‘ie het voor doet.”
 

Samen met ons werken aan het inhoudelijke doel?

We zoeken collega's die samen met ons willen werken aan het inhoudelijke doel: voldoende (schoon) water en droge voeten voor iedereen in ons werkgebied. Een uitdaging die bij jouw ambities en wensen past? Dan ben jij de nieuwe collega die we zoeken. 

Bekijk onze vacatures