Het Oude Diep is een beek in Drenthe. Die begint in de velden boven Mantinge en Balinge. En stroomt helemaal tot aan Echten.

Wat doen we?

We herstellen de natuur en het landschap. En verbeteren de waterhuishouding in het stroomgebied van het Oude Diep. Zodat er altijd voldoende water is, van hoge kwaliteit. Er zijn verschillende (natuur)doelen gesteld, zoals:

Wanneer?

We werken sinds 2016 aan dit project. Het duurt tot 2027. 

Met wie?

Aan dit project werken we samen met:

Werkzaamheden?

De werkzaamheden vinden plaats in de Middenraai en het Beekdal van het Oude Diep.

De Middenraai

In het deelgebied de Verlengde Middenraai zijn we met voorbereidend werk gestart. Dat leidt tot een inrichtingsplan. We verwachten dat in 2021 de eerste schop in de grond gaat. Bekijk de video over wat er gaat gebeuren. Download meer informatie over de inrichting van de Middenraai.

Beekdal van het Oude Diep

In het beekdal van het Oude Diep is al herstelwerk gedaan. Daardoor kan het Oude Diep nu 200.000 m³ overtollig water parkeren. Voor als het hevig regent. Dankzij dit ‘winterbed’ kan het beekdal van het Oude Diep veel meer water bergen. Dit voorkomt wateroverlast ergens anders. En voor wandelaars is een prachtig jong natuurgebied ontstaan. Meer informatie over dit watersysteem.

Meer weten?

 

,
Brede kijk op het Oude Diep

Heeft u gevonden wat u zocht?