Ieder jaar baggeren we de sloten, kanalen en vijvers in ons gebied. Ook bij u in de buurt. Op deze pagina leest u wat we precies doen, waarom, waar en wanneer we dat doen.

Wat is baggeren?

Bij baggeren verwijderen we zand en slib (bagger dus) uit sloten, kanalen en vijvers. Dat doen we met ‘zuigboten’ en kranen. Als we dit niet doen, kan dat problemen veroorzaken.

Waarom baggeren we?

We baggeren om het water diep genoeg te houden. En de kwaliteit van het water op peil te houden. Want bagger stapelt op. Daardoor wordt het water steeds ondieper. Dan is er ook minder zuurstof, ruimte en licht. Daar hebben planten, vissen en andere (water)dieren last van. Ook moeten sloten en vijvers breed en diep genoeg zijn om water goed aan- en af te voeren. Én om ze goed te kunnen onderhouden.

Waar?

Op onderstaande kaart ziet u waar we de komende jaren gaan baggeren. Met het + of - teken kunt u in- of uitzoomen tot op een perceelniveau. Ook kunt u met de zoekfunctie een adres of plaatsnaam ingeven. Klik vervolgens op de gekleurde planningslijn voor meer informatie over het te baggeren traject.

Bekijk hier de kaart(externe link)

Wanneer baggeren we?

We baggeren ieder jaar van half september tot eind maart. Dan kunt u onze zuigboten en kranen tegenkomen. De bagger deponeren we op de kant of voeren we af. Hierbij letten we heel goed op de veiligheid van mensen. Met name wanneer we in de buurt van scholen werken.