Vrijdagmiddag 30 september is de Vechtdaldag, een middag voor inwoners en professionals betrokken bij de Vecht. Elk jaar doen we een plek in het Vechtdal aan waar we diverse projecten laten zien vanuit Ruimte voor de Vecht. Dit jaar is de uitvalsbasis de Agnietenberg in Zwolle. We laten u graag kennis maken met dit deel van de Overijsselse Vecht.

Met veel genoegen nodigen de partners van Ruimte voor de Vecht u uit voor de Vechtdaldag 2022! Na een korte gezamenlijke aftrap, zijn er diverse excursies langs de Vecht. Vanuit WDODelta bieden we twee excursies aan: één over de dijken langs de Vecht (met uitleg over het project 'Veilige Vecht') en één excursie over de flora en fauna langs de Vecht. Aanmelden is mogelijk via dit formulier.(externe link)

Programma

Tijdstip        Programma
12.00 uur    Ontvangst met lunch
12.45 uur    Plenair programma met o.a. presentatie Podcast en Boekje ‘Kiek op ’t Vechtdal en de symbolische verlenging van de samenwerkingsovereenkomst Ruimte voor de Vecht
13.30 uur    Start excursies, te voet, per fiets, boot of bus
16.00 uur    Weer terug bij de Agnietenberg
16.15 uur    Afsluitende borrel met een hapje en een drankje

Excursie 'Veilige Vecht'

De Vecht slingert door het Vechtdal, met groene dijken aan weerszijden van de rivier. Waarom zijn er dijken en wat zit er eigenlijk allemaal onder uw voeten als u over de dijk loopt? Vanaf de Agnietenberg stapt u op de fiets en maakt u met waterschappers een tour over en langs de dijk. Onderweg vertellen ze u meer over de techniek van dijken en hoe het waterschap werkt aan een sterke dijk voor nu én in de toekomst. Een soort mini-dijkencollege in de buitenlucht! 

Deze excursie is per fiets te volgen.

Excursie 'Vissen en de Vecht Flora & Fauna'

Wat leeft er in en langs de Vecht? Ga op pad met een ecoloog en ontdek meer over de flora en fauna. Bijvoorbeeld over de vegetatie die er is, waarom de oevers van de Vecht zijn ontsteend, de ‘groene geul’ bij Vechterweerd en over de vissen in de Vecht. U vertrekt vanaf de Agnietenberg met een bus naar de sluiswachterswoning bij Vechterweerd. Vanuit daar maken we een korte wandeling waarbij waterschappers u meer over deze onderwerpen vertellen. Tip! Trek goede wandelschoenen aan.

Deze excursie is per bus en te voet te volgen.

Aanmeldformulier

Graag ontvangen wij uw aanmelding voor 20 september. Bij de aanmelding kunt u aangeven naar welke excursies uw voorkeur uitgaat. Aanmelden is mogelijk via dit formulier.(externe link) Meer informatie over de excursies is op deze pagina te vinden.(externe link)

Aanmelden voor excursie(externe link)