Kun je ontsnappen aan klimaatverandering of kun je je toch beter aanpassen aan de veranderende omstandigheden? Test het uit in de escaperoom Adapt or BTrapped. Met de juiste kennis kun je binnen 20 minuten ontsnappen! Geen tijd om langs te escaperoom te gaan? Doe de serious online game Garden Battle. 

Tijdens het start- en slotweekend van de IJsselbiënnale kunnen bezoekers uitproberen of ze kunnen ontsnappen aan de klimaatverandering. De mobiele escaperoom Adapt or BTrapped gaat precies daarover. In de escaperoom kunnen maximaal 5 mensen uit een huishouden tegelijk ontdekken hoeveel zij weten van het klimaat. Wij zijn niet aanwezig op het evenement, maar sponsoren de IJsselbiënnale.

Gemeente Zwolle ontwikkelde de game in samenwerking met Climate Campuspartijen als waterschap Drents Overijsselse Delta. Dat gebeurde in het kader van het Europese CATCH project. Daarin leren we hoe we onze steden in de Noordzee regio het beste kunnen aanpassen aan de nieuwe weerextremen van klimaatverandering.

Een leuke, extra activiteit is de serious game Garden Battle, een online tuinontwerpspel gesitueerd in de digitale tweelingstad Zwolle. Ervaar ter plekke hoe je een mooi ontwerp maakt voor tuin of stadsplein dat ook hoog scoort op klimaatbestendigheid.