Lucien is Teamleider en Maintenance Engineer. Als technicus had hij niet verwacht een overstap te maken naar het waterschap. Want bij het waterschapswereld komt toch heel weinig techniek kijken? Niets bleek minder waar. Nu levert hij met zijn technische kennis en kunde een belangrijke maatschappelijke bijdrage. Een combinatie waar Lucien blij van wordt. Drie vragen aan Lucien over zijn werk bij WDODelta. 

Wat bevalt je het beste bij WDODelta?

“Ik krijg er energie van als ik iets kan verbeteren. Als we doelen behalen, mooie projecten draaien. Er is hier veel ruimte voor eigen initiatief, je persoonlijke inbreng wordt echt gewaardeerd. Die insteek vind ik prettig. Er is hier veel mogelijk, en dat begint bij jezelf.” 

Lucien teune Teamleider/Maintenance Engineer

Klopt dit bij het beeld dat je vooraf had?

“Eigenlijk niet. Voor mij was het waterschap in eerste instantie zelfs geen potentiële werkgever, omdat ik niet het beeld had dat er veel techniek bij zou komen kijken. Pas toen ik iemand sprak die me ervan overtuigde dat er juist op technisch vlak vele uitdagingen liggen, was mijn interesse gewekt.”

Wat zou je zelf nu tegen iemand zeggen die dat denkt? 

“Het mooie is dat de technische oplossingen die we hier bedenken, ook echt bijdragen aan iets maatschappelijks. Dat kan niet overal. Duurzaamheid en circulariteit zijn onderdeel van ons dagelijks werk, we zijn bezig met de toekomst van Nederland. Daar wil je toch onderdeel van zijn?”
 

Zin in een (nieuwe) technische uitdaging?

Geen techniek bij het waterschap? Integendeel, we gebruiken steeds meer en geavanceerdere techniek om te zorgen dat we niet alleen vandaag kunnen zorgen voor droge voeten en genoeg (schoon) water, maar dat over tien jaar nog steeds kunnen. Uitdagingen waar we nieuwe techneuten voor zoeken. Wil jij jouw technische kennis en kunde inzetten om een belangrijke maatschappelijke bijdrage te leveren?

Bekijk onze vacatures