#mijndijk?

Op vrijdag 31 januari 2020 is de dag waarop we zoveel mogelijk dijkfoto’s op sociale media willen hebben. Daar kun je ook aan mee doen! Welke dijk beschermt jou? Maak de komende tijd een ‘dijkie’ (een selfie op de dijk) op de dijk die jou beschermt tegen hoogwater en plaats deze op social media met de hashtag: #hohohoogwater. Maar je kunt je ook laten fotograferen op jouw mooiste plekje. Post deze op vrijdag 31 janauri op Twitter of Instagram onder de hashtag #mijndijk en nomineer drie vrienden.

Welke #hashtags?

Deze tekst kun je gebruiken: Dit is mijn dijk! #[dijknaam] #mijndijk #hohohoogwater #ikbenveilig #dijkie #waterveiligheid #Nederlandveilig #voorsterkedijken #dijkwerkers. Zet er een mooie tekst bij of deze neem deze over: Nederland is kwetsbaar voor overstromingen van zee of van de rivieren. Tegelijk is Nederland de best beveiligde delta ter wereld. Rijkswaterstaat en de waterschappen werken voortdurend aan sterke dijken.

Ter inspiratie:

Waar was jij tijdens het hoogwater in 1995? Of waar was je familie? Ga met je vader / opa / oma of … staan op de plek die tijdens het hoogwater in 1995 veel herinneringen oproept. Maar een originele foto van jou op jouw mooiste plekje op de dijk mag ook. Heb je nog een oude foto? Houd die dan op dezelfde plek in het gebied. Post je foto via Instagram, Facebook of Twitter met #hohohoogwater en #mijndijk