Hoogwater(brigade)


Vrijwilligers helpen Kampen Midden droog houden bij hoogwater

logo_hoogwaterbrigade                      impressie-hoogwaterbrigade-10-

De hoogwaterbrigade bestaat uit een team vrijwilligers. De vrijwilligers bouwen met elkaar 84 waterkerende middelen op waardoor ze Kampen Midden afsluiten en veilig houden van hoogwater. Deze middelen bestaan bijvoorbeeld uit schotbalken, waterdichte deuren en kleppen die in het wegdek liggen.

De hoogwaterbrigade bestaat uit enthousiaste vrijwilligers uit de omgeving van Kampen, man en vrouw, jong en oud. Mensen die samen willen bijdragen aan waterveiligheid, weer of geen weer. De hoogwaterbrigade biedt Kampen Midden helpende handen bij hoogwater!

uw waterschap

Samen oefenen

Eens per jaar oefenen de hoogwaterbrigadiers de sluiting van Kampen Midden in de praktijk.

Samen Kampen Midden beschermen tegen hoogwater.

hoogwaterbrigade                           kampen_midden

De hoogwaterbrigade wordt opgeroepen voor het ‘sluiten’ van Kampen Midden. Dat kan nodig zijn door verwachte hoge waterstanden bij Kampen. Bijvoorbeeld als gevolg van hoogwater op de rivier de IJssel, maar ook door opstuwend water vanuit het IJsselmeer bij een Noordwester storm.

Het sluiten van de waterkerende middelen verhoogt het veiligheidsniveau. Een hoogwaterbrigadier heeft een belangrijke taak en daar moet hij/zij op voorbereid zijn. Daarom wordt er jaarlijks geoefend en houden wij kennisbijeenkomsten.

Een blik in het verleden: Hoogwater Kampen Midden

Deze korte video laat in een ogenblik zien waarom Kampen Midden helpende handen nodig heeft. Wilt u bijdragen aan een veilig Kampen Midden? Van harte welkom, meld u zich aan onderaan deze pagina? Graag tot ziens tijdens onze kennisbijeenkomst of oefensessie.

Vrijwilligers

2

Tijdens de jaarlijkse oefening verken je als vrijwilliger het traject Kampen Midden. We leggen uit hoe je het beste in teamverband de waterkerende middelen kunt sluiten. Tijdens de kennisbijeenkomsten leer je op een leuke manier over de waterkeringen en de gevaren van hoogwater.