Terugblik inloopbijeenkomst deelgebied Vledder

Gepubliceerd op 17 februari 2020

Zo’n 37 inwoners van Vledder en omgeving kwamen naar de inloopbijeenkomst Waterschapszorg op woensdag 12 februari. De bijeenkomst werd gehouden in Ons Dorpshuis in Wilhelminaoord. De sfeer was gemoedelijk en over het algemeen positief. De meeste bezoekers kwamen omdat ze een brief van het waterschap hadden ontvangen. De meeste bezoekers begrepen waarom het waterschap deze nieuwe indeling van sloten voorstelt.

Enkele reacties van de bezoekers waren:

“Dat daar de schouw af gaat is wel logisch, want daar staat nooit water in de sloot”.

“Begrijpelijk dat jullie die grote watergang in Eesveen willen gaan onderhouden, want daar stroomt vaak veel water door heen”.

Een landeigenaar vroeg of wij nog eens wilden kijken of wij de kweltoevoer hebben meegenomen in de hydraulische berekeningen? Volgens deze landeigenaar zou de betreffende watergang juist een A-watergang moeten zijn, omdat daar behoorlijk wat kwel doorstroomt uit het naast- en hoger gelegen kanaal. We gaan dit verder uitzoeken en natuurlijk nemen wij deze informatie mee voordat definitief wordt vastgesteld hoe de nieuwe indeling in dit deelgebied gaat worden.


IMG_0272
IMG_0280