Week van ons Water | 16 t/m 27 oktober


Duik in de Week van Ons Water!

Werk aan ons water is nooit af. Elke dag wordt hard gewerkt om ons land waterveilig te houden. En om te zorgen voor schoon en voldoende water. Van 16 tot en met 27 oktober is de nationale Week van Ons Water. Tijdens deze Week van Ons Water vieren we het waterbeheer in Nederland.

Activiteiten voor jong en oud

Tijdens deze 'waterweek' worden er tal van leerzame en verrassende activiteiten georganiseerd in ons watergebied. Wil jij spelen met water bij de Klimaattafel, meer leren over grote waterbeesten of een virtuele helikoptervlucht maken? Tijdens de Week van Ons Water geven wij op verschillende locaties een echt waterfeest!

Waarom deze week?

De Week van Ons Water is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies, gemeenten, waterbedrijven en watermusea om via publieksactiviteiten mensen bewuster te maken van het waterbeheer in Nederland.

Zaterdag 19 oktober a.s.

Open Dag rioolwaterzuivering Meppel

Een echt waterfeest...

Foto - Rondleiding rioolwaterzuivering in Meppel

Onder de paraplu van  Oktobermaand Kindermaand  kunnen kinderen zich laten rondleiden en uitleg krijgen over hoe rioolwater wordt schoongemaakt bij de rioolwaterzuivering in Meppel. Op zaterdag 19 oktober tussen 10:00 - 15:00 uur houden we een open dag op deze zuivering. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom.

... bij de rwzi in Meppel!

Foto - Rioolwaterzuivering Meppel

WC doortrekken, wasje draaien, onder de douche…. Waar gaat dat al dat vieze water eigenlijk heen en hoe wordt het schoongemaakt? En wat mag er nu wel en niet het riool in? Tijdens de open dag wordt hier meer over verteld. Voor de jonge bezoekers zijn er rondleidingen, kunnen zij met Virtual Reality brillen zien wat er gebeurd als het water te hoog komt en is er een gezellige knutselhoek.

Tijd en locatie

Tijdens deze rondleiding wordt uitgelegd hoe het waterschap afvalwater schoonmaakt voordat het weer terugstroomt naar de natuur. Kom dan op de 20e oktober naar de rioolwaterzuivering aan de Hesselterlandweg 79. Koffie, thee en ranja staan klaar en de toegang is gratis. Na afloop krijgen de kinderen een aandenken van het waterschap mee en een leerzame opdracht, waar zij thuis nog mee aan de slag kunnen.

Tijd: Van 10:00 tot 15:00 uur.
Adres: Hesselterlandweg 79, 7942 HZ Meppel

Onze waterthema's

Week van Ons Water

De Week van Ons Water wordt twee keer per jaar georganiseerd. De themaweek is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, de Unie van Waterschappen, het IPO, de VNG, Vewin, het Deltaprogramma en alle waterschappen, provincies, gemeenten en waterbedrijven. Het volledige programma staat op www.weekvanonswater.nl