Proef Dalfsen | 14 september


Foto - Luchtfoto Dalfsen met oproep 14 september

Gemaal de Broekhuizen

Bezoek het gemaal

Foto - Gemaal de Broekhuizen

Op zaterdag 14 september is het gemaal open voor publiek. Van 10:00 - 16:00 uur kunnen bezoekers hier informatie over de Vecht en het water rondom deze rivier krijgen tijdens een rondleiding door het gemaal.

Activiteiten voor jong en oud

Foto - Gemaal de Broekhuizen

Voor jong en oud zijn er diverse activiteiten zoals een rondleiding door het gemaal en langs de wetering. Onze enthousiaste collega's vertellen meer over peilbeheer, de verdeling van water in het omliggende gebied en hoe het gemaal werkt.

Tijd en locatie

Foto - Gemaal de Broekhuizen

De toegang is gratis. Kom je ook op zaterdag? Kom dan vooral op de fiets. Het aantal parkeerplekken voor de auto bij het gemaal zelf is beperkt, maar de fiets kan bij het gemaal geplaatst worden.

Tijd: 10:00 uur tot 16:00 uur.
Adres: Naast de Hessenweg Zwolle – Dalfsen (N 340) ter hoogte van de afslag naar stuw Vechterweerd.

Sluiswachterswoning Vechterweerd

Huisje aan de sluis

Foto - Sluiswachterswoning Vechterweerd

Op zaterdag 14 september is de sluiswachterswoning open voor publiek. Van 10:00 - 16:00 uur kunnen bezoekers hier informatie over de Vecht krijgen, zijn er leuke struinopdrachten voor buiten en kan men genieten van de omgeving van de Vecht.

Activiteiten voor jong en oud

Tijdens deze dag worden er tal van leerzame en verrassende activiteiten georganiseerd bij de sluiswachterswoning. Wil jij met de watertafel meer leren over het klimaat in een stad? Of een virtuele helikoptervlucht maken? Rondom de woning staan tevens tijdens de open dag diverse standjes met informatie opgesteld van de Noabers van Vechterweerd.

Tijd en locatie

Foto - VR-brillen

De toegang is gratis. Kom je ook op zaterdag? Kom dan vooral op de fiets. Het aantal parkeerplekken voor de auto bij de woning zelf is beperkt, maar de fiets kan bij de woning geplaatst worden.

Tijd: 10:00 uur tot 16:00 uur.
Adres: De Broekhuizen 3, 7722 PC Dalfsen