Open Dag sluiswachterswoning Vechterweerd


Open Dag Vechterweerd

De Vecht biedt verschillende mogelijkheden om te genieten van water. Niet alleen vanaf het water, maar ook in en rondom de sluiswachterswoning Vechterweerd. Op zaterdag 15 juni a.s. houdt het waterschap, samen met de Noabers van Vechterweerd, een open dag bij de woning. Bezoekers kunnen meer leren over de Vecht, de bijzondere natuur, de betrokken mensen en hun werk, het verhaal van het water, de historie en het vele moois dat het gebied voortbrengt.

Activiteiten voor jong en oud

Tijdens deze dag worden er tal van leerzame en verrassende activiteiten georganiseerd bij de sluiswachterswoning. Wil jij met de watertafel meer leren over het klimaat in een stad? Of een virtuele helikoptervlucht maken? Rondom de woning staan tijdens de open dag diverse standjes met informatie opgesteld over de planten en dieren in het gebied, de aankomende dijkversterking, verhalen van de noabers en is een reizend museum van het waterschap aanwezig.

Tijd en locatie

Op zaterdag 15 juni, openen wij de deuren van de sluiswachterswoning Vechterweerd. Tussen 10:00 en 16:00 uur kunnen bezoekers een kijkje nemen in deze woning aan de rivier de Vecht en verschillende stands bezoeken. De toegang is gratis. Kom je ook op zaterdag? Kom dan vooral op de fiets. Het aantal parkeerplekken voor de auto bij de woning zelf is beperkt, maar de fiets kan bij de woning geplaatst worden.

Tijd: 10:00 uur tot 16:00 uur.
Adres: De Broekhuizen 3, 7722 PC Dalfsen

Huis aan de sluis

Deze woning wordt beschikbaar gesteld voor participanten en is op bepaalde dagen vrij te bezoeken. Het waterschap kan hier vergaderingen, bijeenkomsten en recepties houden. De komende jaren kunnen inwoners en belangstellenden ook in dit 'huis aan de sluis' terecht voor vragen rondom dijkversterkingen voor de Vecht. Voor andere organisaties en participanten biedt de woning volop mogelijkheden voor het geven van voorlichting, educatie en exposities over de Overijsselse Vecht en het startpunt voor excursies.

Noabers

In samenwerking met onze partners binnen Noaberschap Vechterweerd geven we invulling aan een samenhangend aanbod voor bezoekers. Deze partners zijn Buitenplaats Vechterweerd, Buitenplaats De Broekhuizen, Boerhoes, Melkveebedrijf De Broekhuizen, IVN en Vitens. De sluiswachterswoning fungeert hierin als een belangrijke informatiepunt en als visitekaartje voor het gebied.

Parkeren

Kom je ook op zaterdag? Kom vooral op de fiets. Het aantal parkeerplekken bij de woning zelf is beperkt. U kunt parkeren aan De Broekhuizen op de aangegeven parkeergelegenheid. Dit is bij de afslag van de brug die naar de sluiswachterswoning gaat. Deze parkeergelegenheid zal duidelijk worden aangegeven. Vanaf daar is het 1 minuut wandelen naar de woning. Onderaan deze pagina staat meer informatie over het parkeerterrein en de looproute naar de woning.

Van het parkeerterrein...

...naar de sluiswachterswoning