Evenementen


Foto - Open dag bij de rwzi in Meppel

Augustus | Evenementen

Zaterdag 24 augustus

Foto - De Willemsvaart in Zwolle

Viering 200 jaar Willemsvaart

Op 24 augustus 1819 werd de Willemsvaart officieel geopend. Tegenwoordig is het een belangrijke cultuurhistorische ader in de stad. Met een tentoonstelling en een theatervoorstelling wordt 200 jaar Willemsvaart gevierd. Bij RAW space zijn wij aanwezig met ons opvallende, gele ‘pop-up museum’.

Tijd: 19:00 uur tot 23:00 uur.
Adres: Willemsvaart 21, 8019 AB Zwolle

Zaterdag 24 augustus

Foto - Luchtfoto Twistvlietpark in Stadshagen

Stadshagenfestival

Het Stadshagenfestival is uitgegroeid tot één van de grootste buurtevenementen van Nederland. Gedurende de hele dag is er veel te beleven bij het feestterrein aan het Twistvlietpark en in het Winkelcentrum. Wij vertellen hier meer over het project Stadsdijken Zwolle (HWBP) en hebben onze VR-brillen meegenomen!

Tijd: 10:00 uur tot 16:00 uur.
Adres: Twistvlietpark Stadshagen, Zwolle

Zaterdag 31 augustus

Foto - Zwemmende mensen door de grachten van Zwolle

City Swim Zwolle & beach polotoernooi

Stichting City Swim Zwolle organiseert zaterdag 31 augustus 2019 de zesde editie van de City Swim Zwolle, een zwemevenement in de Zwolse grachten. Met ieder jaar meel deelnemers wordt maar liefst 2,7 kilometer afgelegd door de grachten rondom het centrum. Van 09:00 tot 14:00 uur staan wij met onze waterbeestjes bij Brasserie De Hofvlietvilla met uitzicht op de enthousiaste zwemmers!

Tijd: 09:00 uur tot 14:00 uur.
Adres: Pannekoekendijk 6, 8011 BJ Zwolle

September | Evenementen

6 t/m 8 september

Foto - Museum de Fundatie in Zwolle, waar het waterschap zal staan.

Stadsfestival Zwolle

Het Stadsfestival is een meerdaags theaterfestival met een gevarieerd aanbod van muziek, theater, dans, opera, eten en drinken in Zwolle. Van vrijdag 6 september tot en met zondag 8 september vindt het Stadsfestival plaats. Dit jaar wordt dit festival opgebouwd op het Grote Kerkplein, Academiehuis, de Zwolse stadsgrachten, in en rondom Schouwburg Odeon en Museum de Fundatie. Bij deze laatste locatie kun je ons vinden met het opvallende, gele, reizende water-museum.
Tijd: Actuele tijden verschillen per dag
Adres: Wij staan bij Museum de Fundatie

Zaterdag 14 september

Foto - Gemaal de Broekhuizen

Proef Dalfsen

Ontdek, beleef en geniet van de Vecht op zaterdag 14 september! Op deze dag is Gemaal de Broekhuizen en de sluiswachterswoning Vechterweerd open voor publiek. Tijdens Proef Dalfsen zijn dit twee van de vele activiteiten rondom Dalfsen. Neem een kijkje met VR-brillen bij de sluiswachterswoning, speel met de watertafels of loop mee met een rondleiding door het gemaal.

Tijd: 10:00 uur tot 16:00 uur.
Adres: De Broekhuizen 3, 7722 PC Dalfsen

Zaterdag 14 september

Foto - Draaiende molens bij gemaal Broeken en Maten

Open monumentendag

Het gemaal ‘Broeken en Maten’ is het langst werkende gemaal van Overijssel te midden van een sfeervolle, landelijke omgeving. Op 14 september, tijdens open monumentendag, is er van alles te beleven. Geniet van de natuur en de heerlijke koffie op het terras, ga mee met de rondleiding en bezichtig de collectie gereedschappen en pompen. Bezoek en ontdek dit geweldig mooie plekje, nét buiten de stad Kampen, van 10:00 tot 16:00 uur.

Tijd: 10:00 uur tot 16:00 uur.
Adres: Graspieper 22, 8271 GV IJsselmuiden

Oktober | Evenementen

16 t/m 27 oktober

Foto - Excursie bij de rioolwaterzuivering in Meppel

Week van ons Water

Van 1 tot en met 12 mei is de nationale Week van Ons Water. Tijdens deze Week van Ons Water vieren we het waterbeheer in Nederland. Tijdens deze 'waterweek' worden er tal van leerzame en verrassende activiteiten georganiseerd in ons watergebied. Wil jij spelen met water bij de Klimaattafel, meer leren over grote waterbeesten of een virtuele helikoptervlucht maken? Tijdens de Week van Ons Water geven wij op verschillende locaties een echt waterfeest!

Zaterdag 19 oktober

Foto - Rondleiding bij de rioolwaterzuivering in Meppel

Oktober Kindermaand

Zaterdag 19 oktober tussen 10:00 en 16:00 uur houden we een open dag op de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Meppel. Dit waterfeestje wordt gegeven tijdens Oktobermaand Kindermaand en de Week van ons water. Voor de jonge bezoekers zijn er rondleidingen, kunnen zij met Virtual Reality brillen zien wat er gebeurd als het water te hoog komt en is er een gezellige knutselhoek. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom.
Tijd: 10:00 uur tot 16:00 uur.
Adres: Hesselterlandweg 79, 7942 HZ Meppel