Sluiswachterswoning Vechterweerd Dalfsen


Sluiswachterswoning Vechterweerd

De monumentale sluiswachterswoning bij Vechterweerd is gerenoveerd en ingericht om bezoekers te ontvangen en te vergaderen. Hiervoor is deze ruimte beschikbaar voor zowel waterschap, noabers en samenwerkingspartners (provincie Overijssel en gemeente Dalfsen). Ook is de woning uitvalbasis voor excursies in het Vechtdal.

Huisje aan de sluis

Open voor publiek

Elke eerste zaterdag van de maand is de gerenoveerde sluiswachterswoning bij stuw Vechterweerd in Dalfsen (Broekhuizen 3) van 10.00 - 16.00 uur voor het publiek geopend. In de woning kunnen bezoekers informatie over de Vecht krijgen, er zijn leuke struinopdrachten voor buiten en men kan genieten van de omgeving van de Vecht. De sluiswachterswoning is gesloten tijdens de winterperiode (van november tot april).

Vanaf april 2020 is de woning weer opengesteld voor publiek.

Sluiswachterswoning Vechterweerd

Multifunctioneel

De gerenoveerde woning zal voor vele doeleinden worden ingezet. Door het waterschap voor vergaderingen, bijeenkomsten, recepties en voor communicatie over de plannen voor de versterking van de Vechtdijken Dalfsen Zwolle. Deze staan voor de periode 2019 - 2040 op het programma.

Voor onze noabers en de samenwerkingspartners (Gemeente Dalfsen en Provincie Overijssel) biedt de woning volop mogelijkheden voor het geven van voorlichting, educatie en exposities over de Overijsselse Vecht en het startpunt voor excursies.

Vechterweerd

Tien Toren plan

Het stuwcomplex Vechterweerd is een druk bezochte locatie, zeker in de zomerperiode. Het is een knooppunt voor fietsers, wandelaars en pleziervaart. Daarom is deze locatie in het programma Ruimte voor de Vecht als één van de torens in het Tien Toren plan opgenomen. Dit zijn markante belevingsplekken om aandacht te vragen voor de identiteit en daarmee de essentie van de Vecht. Met de renovatie van de sluiswachterswoning geven wij hier invulling aan. Heeft u vragen over de Sluiswachterswoning Vechterweerd? Neem dan contact met ons op.