Waterfeest op de rioolwaterzuivering Meppel

Gepubliceerd op 16 oktober 2019

Zaterdag 19 oktober tussen 10:00 - 15:00 uur houden wij een open dag op de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Meppel. Dit waterfeestje valt samen met Oktobermaand Kindermaand en de Week van Ons Water. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom.

WC doortrekken, wasje draaien, onder de douche…. Waar gaat dat al dat vieze water eigenlijk heen en hoe wordt het schoongemaakt? En wat mag er nu wel en niet het riool in? Tijdens de open dag wordt hier meer over verteld. Voor de jonge bezoekers zijn er rondleidingen, kunnen zij met Virtual Reality brillen zien wat er gebeurt als het water te hoog komt en is er een gezellige knutselhoek. Tijdens de rondleiding wordt uitgelegd hoe het waterschap afvalwater schoonmaakt voordat het weer terugstroomt naar de natuur.

Locatie: Hesselterlandweg 79, Meppel
Tijd: 10:00 - 15:00 uur

Week van Ons Water

Vanaf woensdag 16 oktober start de nationale Week van Ons Water (16 tot en met 27 oktober) en vieren wij het waterbeheer in Nederland. De Week van Ons Water is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies, gemeenten, waterbedrijven en watermusea om via publieksactiviteiten mensen bewuster te maken van het waterbeheer in Nederland. Tijdens deze 'waterweek' geven wij op zaterdag (19 oktober) bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Meppel een echt waterfeest.

Zin in een waterfeestje?

Kom dan naar de rioolwaterzuivering aan de Hesselterlandweg 79. Koffie, thee en ranja staan klaar en de toegang is gratis. Na afloop krijgen de kinderen een aandenken van het waterschap mee en een leerzame opdracht, waar ze thuis nog mee aan de slag kunnen.