‘Wij Duurzaam Staphorst’ gekozen als beste initiatief voor windenergie

Gepubliceerd op 24 mei 2018

Het college van B&W van Staphorst gaat medewerking verlenen aan het initiatief van Wij Duurzaam Staphorst voor de realisatie van 12 MW aan windenergie. Wij participeren in dit plan en zet daarmee een grote stap naar een energieneutraal waterschap.

Hans de Jong feliciteerde de projectgroep met het behaalde resultaat. “Succes was eigenlijk wel verzekerd met jullie grote inzet - soms tot in de kleine uurtjes - en vakmanschap. Veel dank daarvoor en gefeliciteerd!”

Het plan

De provincie Overijssel heeft in het kader van het energieakkoord een landelijke taakstelling om vóór 2021 85,5 Megawatt windenergie op land te realiseren. 12 MW daarvan (ongeveer 3 tot 4 windmolens) dient in de gemeente Staphorst te worden gerealiseerd voor 2021. De gemeente ging daarom op zoek naar partijen die interesse hadden in het realiseren van de windturbines. Initiatiefnemers konden tot 23 april een plan indienen. Vijf plannen werden ingediend. En het plan van Wij Duurzaam Staphorst, in samenwerking met WDODelta, werd als beste gekozen.

Wethouder Jaspers Faijer van de gemeente Staphorst: ‘Dit initiatief scoorde op de criteria de meeste punten en krijgt daarmee het vertrouwen van het college van B&W.’