We delen de komende jaren onze sloten, kanalen en andere watergangen opnieuw in. De (rechts-)voorgangers van WDODelta gebruikten voor de indeling van watergangen verschillende uitgangspunten. Dit willen we gelijk maken, op basis van hydrologische criteria (hoeveelheid water die door de watergang stroomt).

Voor u kan er dan ook iets veranderen: grenst uw terrein aan een sloot, kanaal of andere watergang? Dan kan uw onderhoudsplicht veranderen. Wij kunnen het onderhoud overnemen, of juist aan u overdragen.

Actueel

We zijn gestart met de informele ronde in deelgebied Nijeveen. De nieuwe indeling van watergangen in dit gebied is voor 95% bepaald en die willen we nu graag met de belanghebbenden bespreken. Door de Coronacrisis kunnen we geen inloopbijeenkomst houden. Daarom gaan we in de komende periode de direct aanliggende eigenaren persoonlijk benaderen per telefoon en e-mail om de wijzigingen te bespreken. Helaas kunnen we niet langs komen aan de keukentafel. Als deze gesprekken zijn afgerond, worden de wijzigingen formeel vastgelegd op de legger en worden eventuele aanpassingen aan de watergangen uitgevoerd om het onderhoud mogelijk te maken voor nieuwe onderhoudsplichtigen.

 

Planning en voortgang

In een totale periode van 14 maanden worden de volgende stappen doorlopen.

 1. Afgerond: 2020 Juni

  Brief verstuurd naar alle omwonenden

 2. Momenteel bezig: 2020 Juli tot nu

  Contact per e-mail en telefoon en telefonisch spreekuur

 3. Nog te doen: 2021 Februari

  Concept leggerwijzigingen

 4. Nog te doen: 2021 Mei

  Definitieve leggerwijzigingen

 5. Nog te doen: 2021 Juni

  Realisatie inrichtingsmaatregelen

 6. Nog te doen: 2022 Januari

  Overdracht onderhoudsplicht

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met omgevingsmanager Wilgert Veldman of adviseur omgeving Jessica Stoker: waterschapszorg@wdodelta.nl | 088 – 233 1200

Heeft u gevonden wat u zocht?