Tussen 28 oktober en 25 november konden deelnemers een foto van hun tuinstuk met ons delen via Facebook. Daarmee maakten ze kans op een regenton. De foto van Marjolein Pistoor heeft gewonnen. Collega's Myrthe Vos en Robin van der Gunst gingen bij haar langs om de regenton af te leveren. 

Marjolein Pistoor stuurde een foto in van haar zelfgemaakte plantenrek. "Met de ton kunnen we mooi onze eigen gemaakte plantenrek bewateren met regenwater!", liet ze ons weten bij haar post. Een echte waterbaas dus! Vandaag mochten we haar blij maken met de regenton. In deze vlog op YouTube is te zien hoe dat er aan toe ging. 

Waterbazen

De winactie is opgezet tijdens de landelijke Waterbazen campagne. Daarin betrokken de waterschappen hun inwoners vanuit hun eigen perspectief bij het waterschapswerk. 

Kan je zelf iets doen om wateroverlast en watertekort te voorkomen? Of kun je meehelpen aan schoon water? Driekwart van de Nederlanders vindt van wel, blijkt uit onderzoek van de waterschappen. Maar wat vind jij? En hoe doe je dat dan? Op onze waterbazen pagina lees je hier meer over. Ook geven we daar voorbeelden hoe jij kunt bijdragen aan schoon en voldoende water.