Tussen 27 september en 6 oktober 2021 konden deelnemers meedoen aan de waterbazen winactie met als hoofdprijs een regenton. Het enige wat ze daarvoor hoefden te doen, was ons laten weten waarom deze regenton goed van pas kwam. Ruim 100 reacties kwamen via Facebook en Instagram binnen. Via een loting is Jeannette Kok uit Nieuwleusen aangewezen als de gelukkige winnaar. Wij gingen bij haar langs om de regenton af te leveren.

Jeannette: “Met deze regenton vang ik nog meer regenwater op om vervolgens te gebruiken voor mijn planten in de tuin. Ik ben hier heel blij mee!” Een echte waterbaas dus!

Waterbazen

De winactie is opgezet tijdens de landelijke Waterbazen campagne. Daarin betrokken de waterschappen hun inwoners vanuit hun eigen perspectief bij het waterschapswerk. 

Kan je zelf iets doen om wateroverlast en watertekort te voorkomen? Of kun je meehelpen aan schoon water? Zeker weten. Hoe je dat dan doet? Op onze waterbazen pagina lees je hier meer over. Ook geven we daar voorbeelden hoe jij kunt bijdragen aan schoon en voldoende water.