Kan je zelf iets doen om wateroverlast en watertekort te voorkomen? Of kun je meehelpen aan schoon water? Driekwart van de Nederlanders vindt van wel, blijkt uit onderzoek van de waterschappen. Maar wat vind jij? En hoe doe je dat dan? Wij geven je graag tips en voorbeelden. En wie weet ben jij straks ook een waterbaas!

Wat kun jij doen?

  1. Zorg dat je in je tuin of op je balkon meer planten hebt dan tegels. Oftewel tegels eruit en plantjes erin
  2. Plaats waterdoorlatende bestrating
  3. Leg een geveltuintje aan voor je woning
  4. Heb je een schuur met een plat dak? Maak een tuin op je dak!
  5. Vang regenwater op in een regenton zodat je dit later kan gebruiken voor je tuin
  6. Maak hoogteverschillen in je tuin om regenwater te controleren
  7. Leg grindstroken aan, dit kan helpen om wateroverlast te voorkomen.

Meer inspiratie nodig? Volg onze Facebook en Instagram pagina's. Voor meer uitleg en voorbeelden ga je naar onze pagina Klimaat Actief!.

Screenshot van een mobiele telefoon met de Waterbazen wandelingen doe en ontdek gids

Doe mee met de waterbazen wandelingen 

Word al wandelend een Waterbaas! Download de gratis Doe & ontdek-gids en ga aan de slag met opdrachten en waterweetjes. Kies zelf waar je gaat wandelen: op de dijk, in de natuur of in de stad.

Download hier de gratis Doe & Ontdek gids

 

Wandelroute Vechterweerd

Stuwcomplex Vechterweerd is een druk bezochte locatie, zeker in de zomer. Het is een knooppunt voor fietsers, wandelaars en pleziervaart. Voor deze locatie is een wandelroute gemaakt: ‘De reis langs de Vecht’. Tijdens deze route maak je een rondje om het stuwcomplex.

Zo leer je meer over de geschiedenis van de rivier de Vecht, de bijzondere dieren en planten die daar leven en hoe wij als waterschap hier zorgen voor voldoende water.

Download hier de wandelroute 'Reis langs de Vecht'

Wat is jouw verhaal, waterbaas?

Waterbazen komen in verschillende vormen en maten. Hier en op onze Facebook en Instagram pagina plaatsen wij de komende periode allemaal voorbeelden van waterbazen. Ben jij ook een waterbaas? Mail je verhaal (het liefst met een foto of video van jezelf in actie) naar web@wdodelta.nl. Wie weet gebruiken we jouw verhaal straks in onze campagne. Zodat je anderen inspireert om ook een waterbaas te worden. Want veel kleine aanpassingen zorgen samen voor een groot effect. We zijn zo benieuwd!

Wat doet jouw waterschap aan schoon en voldoende water?

Lees meer via onderstaande links.