Ben jij iemand met technisch inzicht en goede communicatieve vaardigheden? Heb jij algemene kennis van juridische zaken? Of je staat daar voor open om meer over te leren. Ben jij flexibel en krijg je energie van het snel inspelen op ontwikkelingen van buiten? Dan is dit de functie die jij zoekt!

Locatie dienstverband: Zwolle
Minimum aantal uur per week: 32
Maximum aantal uur per week: 36

Direct solliciteren

Functieomschrijving

Dit doe jij voor ons
Als burgers, bedrijven of overheden iets willen wat wateren en/of dijken raakt, krijgen ze te maken met het waterschap en dus met jou als vergunningverlener. Dat kan gaan om de bouw van een woning op een dijk, het graven van water, aanleg van een steiger in een sloot of zelfs de bouw van een complete woonwijk.
 
Je beantwoordt vragen van initiatiefnemers en gaat met hen in overleg over hun plannen. Dat doe je niet alleen. Je haalt kennis en informatie op bij onze eigen specialisten en beheerders, en bundelt dit tot begrijpelijke informatie voor de initiatiefnemer. Samen zoek je naar (alternatieve) mogelijkheden, zonder daarbij de waterveiligheid en een goed functionerend watersysteem uit het oog te verliezen. 

Vervolgens beoordeel je de aanvraag voor een vergunning. Daarbij toets je aan ons beleid en weeg je belangen en risico’s af. Je formuleert voorwaarden en zorgt voor een goede motivering. 

Onze klanten zijn divers: gemeenten, projectontwikkelaars, particulieren en bedrijven. Ook overleg je met andere partners in de keten zoals Rijkswaterstaat en de provincie. Het waterschap wordt een steeds belangrijkere speler in het snel veranderende klimaat. 
 

Wat wij vragen

Dit ben jij
Iemand met technisch inzicht en communicatieve vaardigheden. Bij voorkeur heb je algemene kennis van juridische zaken, zo niet dan leren wij jou dat. Je bent flexibel en krijgt energie van het snel inspelen op ontwikkelingen van buiten. Jij gaat problemen niet uit de weg, maar zoekt samen met jouw collega’s naar passende oplossingen.

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding bij voorkeur in de richting van Civiele techniek of bouwkunde. 
 • Je werkt graag samen met andere disciplines en binnen een team.
 • Je hebt inlevingsvermogen en oog voor verschillende belangen.
 • Je kunt goed hoofd- en bijzaken onderscheiden, samenvatten en dit goed overbrengen aan initiatiefnemers.  
 • Je vindt het leuk of het lijkt je leuk om op (bouw)tekeningen en digitale geografische kaarten te zoeken naar relevante informatie.   
 • Je kunt goed omgaan met de druk van termijnen en initiatiefnemers.
 • Je onderkent het belang van een goede administratie.
 • Kennis en ervaring is meegenomen, maar niet noodzakelijk; wij zijn ervan overtuigd dat wij je dit kunnen leren. 

Wat wij bieden

Jij krijgt een verantwoordelijke baan in een omgeving die niet stil staat. Binnen ons waterschap zijn de lijnen kort. Wij bieden jou:

 • Leuke collega’s in een klein team en een informele sfeer; 
 • Een salaris van minimaal € 3.431,- en maximaal € 4.772,- (functieschaal 10) bruto per maand op basis van 36 uur;
 • Een individueel keuzebudget van 21% van je brutosalaris, hierin is je vakantiegeld en eindejaar toeslag opgenomen. Je bepaalt zelf wanneer je welk deel ervan laat uit betalen of je kunt er extra verlofdagen van kopen;
 • Een dienstverband voor de periode van een jaar met daarna de mogelijkheid tot een contract voor onbepaalde tijd;
 • Plaats- en tijdonafhankelijk te werken; we bepalen samen een mix van thuis en op het kantoor in Zwolle werken. Voor een thuis werkdag krijg je een dagvergoeding van 3 euro; 
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie maar ook een goede balans tussen werken en leven staan bij ons centraal. Hiervoor is een persoonlijk budget beschikbaar;
 • De pensioenvoorzieningen zijn verzekerd bij het ABP.
 • Je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan onze collectieve ziektekostenverzekering.

Bedrijfsinformatie

Wij zorgen voor veilig wonen met water, voor voldoende en schoon water voor boeren en bedrijven, in de stad en de natuur. Dit doen wij in een werkgebied dat zich uitstrekt van Deventer tot Assen. Het werkgebied is 255.000 hectare groot, met circa 630.000 inwoners, verdeeld over 22 gemeenten. Met klantgerichtheid en goede communicatieve vaardigheden helpen we burgers en bedrijven op weg naar een goed onderbouwde vergunning. De komende jaren zetten we volop in op een klimaatbestendige inrichting van ons watersysteem (denk aan het geheel van sloten, kanalen, gemalen en stuwen) en de waterketen (o.a. rioolwaterzuiveringen).

Om ons team Vergunningen te versterken zoeken wij een enthousiaste:
Vergunningverlener
Voor 32 – 36 uur per week, standplaats Zwolle
 

Solliciteren

Zo kom je aan tafel
Wil je meer weten of twijfel je nog?
Kom op maandag 3 oktober tussen 10.00 en 16.30 uur naar onze open inloop in ons bedrijfsrestaurant op het hoofdkantoor. Hier kun je onder het genot van een kop koffie of thee een paar toekomstige collega’s spreken. Vraag bij de balie naar Ernst Švajgr of stuur hem een whatsapp bericht (tel. 0610134657), zodat wij weten dat jij komt.
Of voor meer info over de vacature kun je contact opnemen met Erik Bisschop, Teamleider via tel. 06-21102173.

Ben jij enthousiast geworden over deze vacature en het werken bij ons waterschap?
Solliciteer dan vóór 10 oktober 2022 via de link www.wdodelta.nl/vacatures  en gebruik het sollicitatieformulier onderaan deze pagina en voeg motivatiebrief ene CV toe t.a.v. Chantal Willighuis (Recruiter).

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op vrijdag 14 oktober in de ochtend.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld.

Wij kiezen voor gelijke kansen voor iedereen. Bij gelijke geschiktheid geven wij de voorkeur aan hen die in ons arbeidsproces ondervertegenwoordigd zijn.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Het formulier wordt geladen.
bovenaanzicht dijk