Zoeken
Kaart
Lijst

Zoek

Projectenkaart

Leren over water


Informatie voor leerkrachten

Bent u op zoek naar lesmateriaal of informatie voor het verzorgen van een les over water? Of wilt u met uw klas een bezoek brengen aan een rioolwaterzuiveringsinstallatie? Wij bieden leuke en leerzame lessen aan, waarin leerlingen gaan ontdekken en beleven. Dat kan op school maar ook in de natuur of op een andere locatie. Op onderstaande pagina's vindt u meer informatie.

Jeugdwaterschap

Het Nationale Jeugdwaterschap is een groep jongeren van 13 tot 18 jaar die de verschillende waterschappen vertegenwoordigen. Anna Spijkervet uit Wanneperveen is vanaf 1 januari 2017 onze nieuwe jeugdbestuurder. Voor een periode van twee jaar denkt zij mee over het bereiken en betrekken van jongeren en zit ze in het landelijke Jeugdwaterschap. Anna is 15 jaar en zit op het VWO bij scholengemeenschap Stad en Esch in Meppel, waar ze de profielen Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek volgt. Benieuwd hoe de jongeren zich inzetten en waar ze geweest zijn? Kijk dan op de website van Jeugdwaterschap en zie waar zij zich voor inzetten.

Lezingen en excursies

We verzorgen gratis excursies, rondleidingen en lezingen. Ook een bezoek aan actuele projecten of bijzondere locaties is mogelijk, zoals gemaal Stroink in Vollenhove of Ruimte voor de Rivier in Zwolle of IJsseldelta. Interesse? U kunt via onderstaand formulier een gastles, rondleiding of excursie aanvragen.

Ons verzoek om de aanvraag minimaal 4 weken voor de gewenste datum van de excursie, rondleiding of lezing te doen.

Waterproefjes in de klas

Werken bij dit waterschap

Wil jij later aan de slag in de watersector? De vraag naar werknemers wordt steeds groter en het aantal wateropleidingen neemt de laatste jaren toe. Benieuwd naar de mogelijkheden?