Leren over water


Informatie voor leerkrachten

Op zoek naar lesmateriaal of informatie voor het verzorgen van een les over water? Of liever een groepsbezoek brengen aan een rioolwaterzuiveringsinstallatie? Een muskusrat van dichtbij bekijken en horen hoe ze gevangen worden. Het kan allemaal.

Waterles

Wij bieden een breed scala aan leuke en leerzame lessen, waarin leerlingen ontdekken en beleven. Dat kan op school en-of in de natuur of bij een andere locatie. De reacties achteraf zijn positief en er blijft veel stof bij ze hangen.

Leerlingen en studenten

Ben je op zoek naar een leuk stagebedrijf?  Je hebt ons gevonden.

Afstudeerders kunnen zinvolle onderzoeken bij ons doen, waar we ook mee aan het werk gaan.

We hebben informatie voor je werkstuk, spreekbeurt of (technasium)opdracht en helpen je er graag bij.

Jeugdwaterschap

Het Nationale Jeugdwaterschap is een groep jongeren van 13 tot 18 jaar die de verschillende waterschappen vertegenwoordigt. Anna Spijkervet uit Wanneperveen is sinds 1 januari 2017 onze jeugdbestuurder. Voor een periode van twee jaar denkt zij mee over het bereiken en betrekken van jongeren en zit ze in het landelijke Jeugdwaterschap. Anna is 15 jaar en zit op het VWO bij scholengemeenschap Stad en Esch in Meppel, waar ze de profielen Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek volgt. Benieuwd hoe de jongeren zich inzetten en waar ze geweest zijn? Kijk dan op de website van Jeugdwaterschap.

Werken bij dit waterschap

Wil jij later aan de slag in de watersector? De vraag naar werknemers wordt steeds groter en het aantal wateropleidingen neemt de laatste jaren toe. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Impressie van de Careerday

Een korte video over de Careerday waar we jongeren vertelden en lieten ervaren hoe leuk en belangrijk waterwerk is. Tijdens de Careerday zoomden we in op de betatechnische beroepen.