In het gebied Spoortippe en punthorst (gemeente Staphorst) streven we naar een toekomstbestendig watersysteem voor onder andere de landbouw. Dit betekent dat we water kunnen vasthouden en afvoeren op de momenten dat dit nodig is. Zo zijn we beter voorbereid tegen wateroverlast of droogte. In het gebied worden daarom verschillende watergangen aangepakt en een waterberging gerealiseerd.

Wanneer?

Het project wordt uitgevoerd door aannemersbedrijf Bouwhuis B.V. uit Beerzerveld. De aannemer is gestart met de werkzaamheden en verwacht eind 2021 klaar te zijn. Kaart met de planning van de werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden is Roelof Slager, omgevingsmanager bij aannemersbedrijf Bouwhuis, uw aanspreekpunt voor vragen, klachten of informatie. Roelof is bereikbaar op 06 – 105 220 50 en per e-mail via roelofslager@bouwhuisgww.nl

Volgen van het project

  • Volg dit project op uw telefoon of tablet: download de gratis app Waterwerk (Android | iOS ). In de app kunt u ook vragen stellen en uw mening geven.
  • Naast het uitvoeren van de werkzaamheden is de aannemer ook verantwoordelijk voor een goede communicatie naar alle omwonenden en andere belanghebbenden. De aannemer gebruik hiervoor de Bouwapp. U kunt deze app kosteloos downloaden. Ook worden belangrijke werkzaamheden en/of gebeurtenissen vooraf aangekondigd in de app zodat u hiervan op de hoogte bent. 

Bekijk ook deze mooie dronebeelden

Wat doen we?

In het gebied worden verschillende watergangen aangepakt en een waterberging gerealiseerd. Dit betekent concreet dat we:

  • waterberging Beentjesgraven (4 hectare) aanleggen;
  • graven, verbreden en herstellen van negentien kilometer watergangen;
  • aanleggen van acht droogtestuwtjes om water langer vast te houden in droge periodes;
  • duikers en dammen vervangen in de watergangen.

Lees hier het hele projectplan

Beheer en Onderhoud

Om schoon en voldoende water in het gebied te houden gaan we de watergangen en de sloten regelmatig onderhouden. Het gebied wordt één tot twee keer per jaar gemaaid. Een aantal watergangen in het gebied worden opnieuw ingedeeld. Als er iets voor u verandert, nemen wij contact met u op. 
 

Met wie?

Aan dit project werken we samen met:

Contact

Heeft u gevonden wat u zocht?