Heb jij minimaal een afgeronde Hbo opleiding in de richting van civiele techniek: geotechniek, waterbouw of vergelijkbaar? Werk jij graag mee aan een veilige en duurzame leefomgeving?
Wil jij met jouw technische kennis en (sociale) vaardigheden ook bijdragen aan vraagstukken vanuit het beheer en onderhoud van onze waterkeringen? Bij vergunningverlening én wil jij ook graag een verschil maken in de maatschappij? Dan komen wij graag in gesprek met jou!
 

Locatie dienstverband: Zwolle
Minimum aantal uur per week: 28
Maximum aantal uur per week: 36

Direct solliciteren

Functieomschrijving


De vakgroep Waterveiligheid bestaat uit een hecht, deskundig en gedreven team van zes collega’s. Werken in deze vakgroep is dynamisch, uitdagend en maatschappelijk nuttig. Onze vakgroep staat nooit stil. De zorg voor waterveiligheid, de zorg dat ónze waterkeringen doen wat ze moeten doen, en daarmee het werken aan een veilige en duurzame leefomgeving, gaat continu door. Wij hechten aan een open en collegiale sfeer, een gezonde dosis humor en aan het nemen van verantwoordelijkheid. Wij stimuleren persoonlijke ontwikkeling en doorgroei.

Wij zijn het meest trots op het in eigen huis afronden van de eerste Wettelijke Beoordelingsronde primaire waterkeringen in ons beheergebied, onze bijdrage in diverse technische en innovatieve onderzoeken en onze bijdrage bij grote dijkversterkingen. Daarnaast worden wij ingezet bij vraagstukken vanuit het beheer en onderhoud van onze waterkeringen en bij vergunningverlening (Zorgplicht). Hierbij zorgen wij ervoor dat wij de vraagstukken integraal benaderen en oog hebben voor andere doelstellingen die we als waterschap nastreven, zoals duurzaamheid en klimaatbestendigheid.

Samenwerking en kennisontwikkeling binnen onze eigen organisatie en ook daarbuiten is van groot belang. Onze vakgroep heeft contacten met andere waterschappen en landelijke organisaties als Rijkswaterstaat, STOWA en het HWBP en is betrokken bij diverse landelijke innovatieve onderzoeksprojecten. We hebben kwaliteit hoog in het vaandel, investeren in kennisontwikkeling en nemen actief deel aan landelijke kennisplatformen. Tot slot vinden wij het erg belangrijk om bij te dragen aan de ontwikkeling van jong talent, dit doet onze vakgroep door stagiaires en afstudeerders te begeleiden in opdrachten voor ons waterschap.

Wil jij met jouw technische kennis en (sociale) vaardigheden ook bijdragen aan dit soort werkzaamheden en een verschil maken in de maatschappij? Dan komen wij graag in gesprek met jou!
 

Wat wij vragen

 • Je hebt hbo+/wo werk- en denkniveau en beschikt bij voorkeur over een afgeronde opleiding op het gebied van civiele techniek: geotechniek of waterbouw, of vergelijkbaar. Geïnteresseerden met een andere relevante studierichting worden ook uitgenodigd om te reageren.
 • Je hebt kennis van en ervaring met (geotechnische) beoordeling en/of ontwerp van waterkeringen en bent in staat dit praktisch toe te passen.
 • Je hebt ervaring met het bewerken en analyseren van beschikbare gegevens voor beoordeling en ontwerp en bent in staat eventueel ontbrekende gegevens tijdig te signaleren.
 • Ervaring met het opstellen van monitorings- en inwinplannen en het begeleiden en interpreteren van diverse veld- en laboratoriumonderzoeken is een pré.
 • Je bent een enthousiast, proactief persoon, bent gedreven om je vakkennis te verbreden en te verdiepen en vindt het vanzelfsprekend om kennis te delen.
 • Je bent gewend om zelfstandig een bijdrage te leveren in een team, maar bent wel gericht op samenwerking en het behalen van (gezamenlijk) resultaat binnen en buiten het team.
 • Je beheerst de Nederlandse taal en beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent bereid om incidenteel buiten kantooruren inzet te leveren tijdens een calamiteit.
 • Je hebt een goed gevoel voor humor en draagt bij aan de open werksfeer.

Wat wij bieden

 • Je gaat werken binnen een team met bevlogen collega’s, die betrokken zijn bij hun werk en bij elkaar.
 • Je krijgt een uitdagende en veelzijdige functie met veel ruimte voor ontwikkeling en loopbaankansen.
 • Je hebt de mogelijkheid om vooraan te staan bij innovatieve onderzoeken en om eigen onderzoeken te initiëren.
 • Je krijgt het vertrouwen en de verantwoordelijkheid en ruimte om je werk op jouw manier in te vullen.
 • Je krijgt een salaris van minimaal € 3.645,- en maximaal € 5.602,- bruto per maand op basis van 36 uur maand (het salaris ligt hiermee in een range tussen schaal 10 en 11) afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Naast je salaris krijg je een Individueel Keuze Budget van ca. 21% van je brutosalaris, hierin is je vakantiegeld en eindejaar toeslag opgenomen. Je bepaalt zelf wanneer je welk deel ervan laat uit betalen of je kunt er extra verlofdagen van kopen.
 • We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar met daarna de intentie voor een contract voor onbepaalde tijd.
 • Bij ons waterschap zijn we gewend plaats en tijd onafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar.
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Je krijgt een persoonlijk budget voor opleiding en persoonlijke ontwikkeling van € 6.000,- voor 5 jaar.
 • Pensioenvoorzieningen bij het ABP en een collectieve ziektekostenverzekering.

Bedrijfsinformatie

De afdeling Onderzoek en Advies is hét adviesbureau en kenniscentrum van waterschap Drents Overijsselse Delta. Daar is de nieuwste kennis en ervaring aanwezig op het gebied van Waterveiligheid, Hydrologie, Ecologie, Waterkwaliteit, Waterketen, Energie en Duurzaamheid. De medewerkers van de afdeling adviseren de uitvoerende afdelingen, monitoren het behalen van de doelen van het waterschap en zorgen dat het waterschap doelen realiseert door onderzoek en innovatie.

In deze afdeling heeft, binnen de vakgroep Waterveiligheid, één collega zijn loopbaan met een nieuwe stap voortgezet. Wij zijn daarom op zoek naar een enthousiaste:

Specialist Waterveiligheid
28-36 uur per week, Zwolle

Solliciteren

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marieke Kaarsemaker, Coördinator en adviseur Waterveiligheid via mariekekaarsemaker@wdodelta.nl

Voor meer informatie over het sollicitatieproces kun je mailen naar Jasmijn van der Kolk via jasmijnvanderkolk@wdodelta.nl  

Is dit de baan die je zoekt? Solliciteer dan via de link www.wdodelta.nl/vacatures en gebruik het sollicitatieformulier onderaan deze pagina en voeg je sollicitatiebrief met CV toe.

Op het moment dat wij een geschikte sollicitant binnen hebben gekregen gaan wij graag het gesprek aan, wij werken voor deze vacature niet met een einddatum.


Wij kiezen voor gelijke kansen voor iedereen. Bij gelijke geschiktheid geven wij de voorkeur aan hen die in ons arbeidsproces ondervertegenwoordigd zijn.
 

Het formulier wordt geladen.
bovenaanzicht dijk